14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorul de la "Apele Române" şi-a anunţat demisia de onoare

Directorul de la „Apele Române” şi-a anunţat demisia de onoare

Vasile Pintilie, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, a anunțat aseară, că își depune demisia de onoare din funcție.
„În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri –  n.r), Vasile Pintilie anunță că își depune demisia de onoare, din funcția de funcția pe care o deținea din anul 2012”, s-a menţionat într-un comunicat al ANAR, transmite Agerpres.

Această decizie vine după ce premierul Victor Ponta a cerut, tot ieri, demiterea directorului ANAR, Vasile Pintilie, au declarat surse guvernamentale. Solicitarea a fost făcută după încheierea Comandamentului pentru situații de urgență care a avut loc ieri la Palatul Victoria.

În urma inundaţiilor puternic, un număr de 185 de localități au fost afectate, o persoană a murit și alte patru sunt date dispărute, potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor de Interne. De asemenea, 1.184 persoane au fost evacuate.
Potrivit vicepremierului Oprea, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) acționează în zonele inundate sau cu risc de inundații cu 1.120 de angajați cu 697 de mijloace și are o rezervă de 4.643 de pompieri jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră și de la Inspectoratul de Aviație.
Hidrologii au prelungit și extins şi pentru azi, avertizarea Cod Roșu de inundații, valabilă pe râuri din șapte județe (Olt, Teleorman, Argeș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj și Vâlcea), până vineri după-amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS