18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Jandarmi luaţi de viitură în timpul intervenţiilor de salvare

Olt: Jandarmi luaţi de viitură în timpul intervenţiilor de salvare

În cursul zilei de ieri precum şi în cursul zilei de astăzi efective din cadrul I.J.J. Olt au acţionat şi acţionează în zona localităţilor din judeţul Olt grav afectate de inundaţiile provocate de râurile Vedea şi Plapcea. Pe raza acestor localităţi, au acţionat 60 de jandarmi din cadrul I.J.J. Olt dotaţi cu mijloce specifice de salvare ( 6 maşini, o barcă pneumatică cu motor, veste de salvare, cordeline de salvare, pelerine de ploaie,cizme ) sub directa coordonare a inspectorului şef.
Jandarmii olteni au reuşit să salveze din calea apelor un număr de 39 de persoane şi au ajutat la recuperarea alături de colegii din cadrul I.S.U. Olt  a unui număr de aproximativ 280 de ovine pe care proprietarul le pierduse.

Ieri, începând cu orele 19:50, echipajul auto condus de căpitanul Popescu Octavian având în componenţă trei subofiţeri au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Sârbii Măgura, judeţul Olt, pentru a participa la înlăturarea efectelor inundaţiilor din gospodăriile afectate și evacuarea de persoane, animale și bunuri.
Echipajul, care acționa în satul Vitănești, din comuna Sârbii Măgura, sub directa coordonare a inspectorului șef, domnul colonel Drejoi Tudor-Dorel, care se afla pe raza localităţii învecinate Corbu – a fost surprins de o viitură pe râul Vedea în timpul intervenției pentru salvarea  unui bătrân nevăzător.  
După ce au lăsat persoana salvată în siguranță, doi dintre jandarmii care se întorceau la autospecială, au fost surprinși de viitură pe pod și au ajuns în apele râului Vedea.
La faţa locului s-a deplasat  inspectorul şef împreună cu echipajul de jandarmi de pe raza localităţii Corbu care au intervenit cu o cordelină pentru salvarea și scoaterea pe mal a căpitanului Popescu Octavian. Unul dintre subofiţeri a reușit să se salveze și să ajungă într-o zonă a podului neinundată cu ajutorul colegilor de la I.S.U. Olt.
În același timp, autospeciala Dacia Logan, împreună cu conducătorul auto, şi încă un subofiţer au fost luaţi de curentul puternic al apei, dar cu ajutorul unor localnici, s-au salvat și au ajuns cu autospeciala într-o zonă neinundată.
Căpitanul Popescu Octavian a fost transportat la U.P.U. Slatina, fiind stabilit diagnosticul de ,,şoc hipotermic” nefiind necesară internarea sa.

În momentul de față se monitorizează starea apelor care sunt în scădere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS