15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: O tânără dintr-un centru de plasament a murit înecată cu pâine

Mehedinţi: O tânără dintr-un centru de plasament a murit înecată cu pâine

O tânără în vârstă de 22 de ani, cu retard mintal, instituționalizată la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi din Drobeta Turnu Severin a murit după ce ar fi înghiţit o bucată de pâine.

O echipă întreagă de polițiști, criminaliști și medici legiști lucrează pentru a elucida misterul morții tinerei, care, din primele cercetări, se pare că a decedat în momentul în care acesta a înghițit o bucată de pâine fără a fi supravegheată.
Tânăra, care avea probleme de deglutiţie, a profitat de un moment de neatenţie al supraveghetorilor din centru, a luat o bucată de pâine, după care s-a ascuns într-o toaletă şi a înghiţit pâinea.

Pe lângă cercetările poliției, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi a demarat o anchetă administrativă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs decesul, dar şi pentru tragerea la răspundere, dacă este cazul, a supraveghetorilor.
Victima a fost abandonată de mamă şi, de la vârsta de 5 ani, trăia în acest Centru de Plasament, fiind născută cu retard mintal sever. Încă din momentul intrării în centru, copilul a fost învăţat să mănânce doar pasat, pentru că nu a reuşit să înveţe să mestece hrana.


Editor: Anca Dumitraşcu

„Tânăra care a trăit în cadrul Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi avea probleme de deglutiţie încă de la sosirea în centru, aceasta mânca necontrolat. În prezent este o anchetă administrativă în curs de desfăşurare şi aşteptăm anchetele din partea poliţiei şi a Parchetului. Se aplică legea, în funcţie de rezultatul anchetei”, a precizat Dana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Mehedinţi.
Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Deoarece până la această oră nu s-a depus nici o plângere, nu poate fi luată în calcul şi acuzaţia de neglijenţă în serviciu la adresa personalului Centrului de Plasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS