19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Avocat trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Vâlcea: Avocat trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mitrache Ion Bogdan, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, pentru trafic de influență.

Coform datelor transmise de procurori, în cursul anului 2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan, avocat din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunțător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului și concubinei acestuia din urmă.
În data de 22.06.2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 de euro în zilele următoare iar diferența de 10.000 de euro după pronunțarea hotărârii judecătorești.
La 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunțător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menționat,  iar procurorii l-au prins în flagrant.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitești, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS