14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Bancnotă falsă descoperită la PTF Calafat

Dolj: Bancnotă falsă descoperită la PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au întocmit dosar penal unui cetăţean bulgar care a încercat să  achite taxa de pod cu o bancnotă de 200 euro falsă.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat,  judeţul Dolj, s-a prezentat azi noapte pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion cu remorcă marca Mercedes, un cetăţean bulgar, de 45 de ani.
În timpul controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi de către casierul de la casa de taxare că şoferul camionului a oferit, pentru plata taxei de pod, o bancnotă de 200 de euro care prezenta suspiciuni de fals.
Cetăţeanul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă, el achiziţionând-o în urmă cu câteva zile de la o casă de schimb valutar.
Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă  pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS