Acasă Local A lovit şi a fugit

A lovit şi a fugit

-

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a lui Marius-Narcis Moţa, pentru comiterea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunii de tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 17 spre 18 august 2013, inculpatul a consumat băuturi alcoolice împreună cu mai multe cunoştinţe într-un local din Târgu Jiu, după care, în jurul orelor 24.00 – 1.00 au plecat spre oraşul Rovinari, cu un Jeep, aparţinând unuia dintre aceştia. În Rovinari au continuat să consume băuturi alcoolice într-un bar, apoi au luat hotărârea să se întoarcă în Târgu Jiu. La întoarcere, Marius-Narcis Moţa le-a solicitat însoţitorilor săi să-l aştepte, întrucât doreşte să se întâlnească şi să stea de vorbă cu un prieten. Inculpatul s-a întâlnit cu victima S.C., în parcarea Casei de Cultură din Rovinari, la 30 de metri de bar, împrejurare în care i-a solicitat acesteia bani şi fără alte explicaţii i-a aplicat o lovitură cu un cuţit tip briceag în partea dreaptă a abdomenului.

A comis altă infracțiune de o gravitate deosebită    

Inculpatul a mers apoi la autoturismul cu care se deplasase împreună cu celelalte persoane, fără să le relateze acestora aspecte legate de fapta săvârşită. „Fapta inculpatului de a lovi partea vătămată cu un cuţit în regiunea toraco-abdominală, cu consecinţa perforării diafragmului şi producerea unei plăgi a peretelui toracic şi lezarea lobului hepatic drept, având în vedere obiectul folosit (cuţit), zona vizată şi intensitatea loviturii, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor. Inculpatul Moţa Marius-Narcis a fost arestat preventiv în cauză în perioada 30 august – 5 septembrie 2013, iar în prezent se află arestat în altă cauză. Totodată, se mai reţine de procuror că inculpatul Moţa Marius-Narcis, după comiterea infracţiunii, s-a ascuns pentru a se sustrage de la urmărirea penală, iar ulterior punerii sale în libertate de către Curtea de Apel Craiova, pe 5 septembrie 2013, a încercat să realizeze o înţelegere frauduloasă cu partea vătămată şi a ameninţat-o pe aceasta. Moţa Marius-Narcis a comis ulterior altă infracţiune de o gravitate deosebită (tâlhărie) pentru a obţine o sumă de bani pe care intenţiona să o remită părţii vătămate S.C. pentru a realiza o înţelegere frauduloasă cu aceasta. Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj s-a solicitat din nou luarea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive în cauză, dosarul fiind înaintat Tribunalului Gorj pe 17 iulie“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Liberalii depun plângere împotriva Olguţei Vasilescu pentru afirmaţii „antisemite“

Liberalii doljeni au taxat-o dur pe Olguţa Vasilescu pentru ultimele declaraţii ale acesteia despre preşedintele Klaus Iohannis, considerându-le „antisemite“. Vasilescu a scris...