21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Ploaia puternică a inundat Severinul

Mehedinţi: Ploaia puternică a inundat Severinul

\n

În urma unei ploi foarte puternice, oraşul Drobeta Turnu Severin s-a transformat ieri într-un adevărat lac de acumulare. A fost nevoie de doar 15 minute pentru ca străzile, parcările şi curţile locuinţelor să fie spălate de la un capăt la altul al oraşului. Un cartier întreg a fost pur şi simplu paralizat de apa care depăşea 30 de centimetri.
Maşinile angajaţilor unei fabrici din municipiu au fost cuprinse aproape în întregime de ape, iar circulaţia a fost paralizată. O staţie peco de la ieşire din oraş a fost inundată, iar principala arteră de circulaţie, care face legătura cu DE 70 a fost în câteva minute plină cu apă.
Canalizările nu au mai făcut faţă, iar toată apa de la ploaie a ieşit pe străzi. „Dăm la peşte în staţia peco, ce să facem, nu vedeţi cât e apa de mare?!”, a spus un şofer care practic nu a putut coborî din maşină pentru a alimenta.

Nimeni nu a ieşit în sprijinul celor care nu au mai putut să ajungă la maşini. Nici cei de la primărie şi nici Poliţia Locală nu a ieşit pe străzi. Oamenii au încercat să se ajute între ei. „Nu a venit nimeni să ne ajute, nici de la primărie, nici de la poliţia locală, nimeni. Poliţiştii vin doar să ne amendeze că nu avem voie să parcăm. Mi-a intrat apa în maşină cam o palmă a apa înăuntru”, a spus un severinean.
În parcarea unei fabrici din municipiu, dar şi într-un parc, apa a fost atât de mare încât copii au ieşit să înoate.
Abia după ce s-a oprit ploaia, apa a început să se retragă. Câteva maşini au fost serios avariate.
     


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS