8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Ceremonie pentru întoarcerea ”Scorpionilor Negri”

Craiova: Ceremonie pentru întoarcerea ”Scorpionilor Negri”

\n

Militarii Batalionului 20 Infanterie ”Scorpionii Negri“ din Craiova şi-au încheiat misiunea din provincia Zabul, Afganistan, la jumătatea lunii iunie, momentul fiind marcat de o ceremonie militară organizată în baza de operaţii înaintată din Apache. De atunci și până la jumătatea lunii iulie, cei aproximativ 500 de militari ai Batalionului 20 Infanterie au fost repatriaţi cu aeronave C-130 Hercules, iar în acestă seară, în centrul municipiului Craiova a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă cu ocazia întoarcerii acasă a ”Scorpionilor Negri”. Evenimentul a marcat totodată încheierea misiunii Armatei României în provincia Zabul, teatrul de operaţii Afganistan, începută încă din vara anului 2002 de Batalionul 26 „Neagoe Basarab” Craiova – ”Scorpionii Roşii”.

La ceremonia de astăzi de la Craiova a participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, fiind prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Cu această ocazie, alături de militarii Batalionului 20 Infanterie „Dolj” au defilat pe strada Alexandru Ioan Cuza detaşamente de militari cu Drapelele de Luptă ale marilor unităţi şi ale unităţilor care au participat la operaţiunea ISAF din provincia Zabul.

Începând cu ora 19:40, în Piaţa William Shakespeare, un detaşament al Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a prezentat craiovenilor armamentul, echipamentele şi tehnica de luptă folosite în misiunile militarilor români din Provincia Zabul.

Cei aproximativ 500 de „Scorpioni” ai Batalionului 20 Infanterie Dolj au acţionat, începând cu luna februarie, în Afganistan, în provincia Zabul, unde au executat operaţii de pace sub comanda NATO, acasta fiind ultima misiune a Armatei României în Afganistan.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS