26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţişti locali, prinşi dormind în timpul serviciului

Poliţişti locali, prinşi dormind în timpul serviciului

Doi poliţişti locali din Târgu Jiu îşi vor pierde locul de muncă, după ce au fost prinşi dormind în timpul serviciului. Cel care i-a găsit pe cei doi angajaţi ai Poliţiei Locale în timp ce dormeau este chiar primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru (foto). Edilul a mers vineri dimineaţă într-o verificare la instituţiile din subordinea municipalităţii şi i-a găsit pe agenţii de poliţie în timp ce se odihneau. Alţi doi poliţişti locali au fost depistaţi în timp ce se odihneau pe o bancă din Parcul Central, lângă Masa Tăcerii, deşi aveau obligaţia de a monitoriza îndeaproape operele brâncuşiene şi de a le oferi informaţii utile turiştilor.
„Personal am găsit doi poliţişti locali care dis-de-dimineaţă trăseseră maşina pe o stradă lăturalnică şi dormeau. Li se va desface contracul de muncă. Am mai găsit doi poliţişti locali pe o bancă din Parcul Central. Oamenii au dreptate că trebuie să luăm măsuri cu poliţiştii locali care nu îşi fac datoria. Vom face curăţenie. Nu ştiu pentru ce vin la serviciu, trebuie să plece acasă“, a declarat Florin Cârciumaru.

Poliţişti locali anchetaţi pentru că au bătut un taximetrist

Şi cei doi poliţişti care se aflau în „misiune“ de odihnă în Parcul Central riscă să îşi piardă locurile de muncă. Primarul Cârciumaru a declarat că a primit multe sesizări că poliţiştii din Parcul Central nu îşi fac datoria. „Am primit foarte multe sesizări că poliţiştii din Parcul Central nu îşi fac datoria: că vin turiştii, că nu îi informează şi că nu sunt prezenţi lângă opere, chiar eu, personal, i-am găsit stând undeva pe bancă, ascunşi. Şi celor doi trebuie să le fie desfăcute contractele de muncă. Dacă nu luăm măsuri cu aceşti oameni, s-ar putea să aveţi surprize mai mari“, a declarat edilul din Târgu Jiu. Alţi doi poliţişti locali sunt anchetaţi în prezent de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, după ce au lovit un taximetrist din Târgu Jiu. Agenţii Dumitru Joiţa şi Cristinel Statie au petrecut chiar 24 de ore după gratii, însă ancheta se derulează cu cei doi în libertate. Primarul Florin Cârciumaru a solicitat ca şi cei doi agenţi să fie daţi afară din poliţie, însă conducerea instituţiei susţine că are mâinile legate în această problemă, trebuind să aştepte o decizie definitivă din partea instanţei de judecată. De asemenea, altă anchetă a poliţiei gorjene vizează poliţişti locali din Târgu Jiu care ar fi luat mită pentru a nu aplica amenzi conducătorilor auto cărora le fuseseră ridicate autoturismele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS