13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Dacă soțul meu este un pericol public, polițistul ce este?“

„Dacă soțul meu este un pericol public, polițistul ce este?“

Ramona Borgete (foto), soția lui Cristian Borgete, craioveanul arestat pentru ultraj în urma incidentului cu cei doi polițiști locali de pe 29 mai, a venit la redacția Gazetei de Sud pentru a spune și partea sa de poveste. Femeia nu susține că soțul său este nevinovat, cere doar tratament egal și pentru polițistul care, spunea ea, a dat cu piciorul în soțul său. Ramona Borgete se întreabă zi de zi de ce soțul ei este menținut în arest, în condițiile în care acesta și-a recunoscut vina și nu avea antecedente.

În urma articolului de vineri din GdS, soția lui Cristian Borgete, craioveanul menținut în arest pentru ultraj după scandalul cu cei doi polițiști locali, a luat legătura cu Gazeta de Sud pentru a-și spune punctul de vedere. Femeia umblă de o lună și jumătate prin instituțiile publice, în speranța că cineva o va lua în seamă. Ea a povestit, în detaliu, ce s-a întâmplat în acea zi de 29 mai și cum s-au desfășurat lucrurile pe parcurs.
„În primul rând, acești polițiști nu stăteau în mașina de poliție, ci stăteau în mașina personală. Aveau ușile deschise, era o mașină verde, neinscripționată, cum se vede și pe filmare. Soțul meu, când a trecut pe lângă ei, nu a știut că sunt polițiști, și a vrut să treacă, să parcheze mașina acolo, în fața blocului. Cristian s-a dus la un prieten care stătea exact în blocul respectiv. I-a spus polițistului că o să stea un minut, pentru că a vrut să ia ceva de la acea persoană. De la acest lucru a început un scandal, pentru că le-a zis lor să închidă ușa la mașină“, a explicat Ramona Borgete.

„Soțul meu a fost cu gura spartă“

„Dacă vedeți pe filmare, și se vede foarte clar, soțul meu se duce spre mașină, iar cel care spune că a fost bătut de soțul meu încearcă să ia ceva din portbagaj. În schimb, realizează că are portbagajul închis. Între timp, celălalt îi rupe portiera soțului meu, iar al doilea, când vine și dă cu piciorul, dă cu piciorul și în portieră, și îl lovește și pe soțul meu. El a fost cu gura spartă. Seara, când am intrat la ora 23.30 să-i las hainele pentru cele 24 de ore de reținere, era cu gura spartă, dar nu l-a dus nimeni la spital pe soțul meu. Nu l-a dus nimeni. Avea urme de violență pe brațe și nu l-a dus nimeni. Ei l-au dus direct pe arest“, a povestit, printre lacrimi, soția lui Cristian Borgete. Femeia a explicat de unde polițistul Vasile Ilie a obținut lovitura în picior despre care se vorbește în rechizitoriu.
„Acest polițist, de la 10.30, de când am stat în secția de poliție, până la ora 15.00, când am plecat din Secția 5 Poliție, a stat cu noi în curte, cu mine în curte. Acolo a stat. Dânsul a avut o zgârietură pe tibie. Aceea probabil și-a făcut-o atunci când a dat cu piciorul în mașină; nu că i-ar fi rupt soțul meu piciorul sau, cum scrie în rechizitoriu, a dat cu «un corp dur». Mașina în care era soțul meu era cu volanul pe dreapta, iar corpul dur menționat era chiar volanul mașinii“, a povestit Ramona Borgete.

„El ca polițist trebuia să-și folosească armele din dotare“

Femeia condamnă atitudinea polițiștilor și consideră că aceștia trebuie tratați în mod egal. „Pe mine mă interesează următorul lucru: soțul meu a recunoscut a doua oară vina. Eu vreau să știu de ce este reținut, pentru că un pericol public nu este. Dacă soțul meu este un pericol public, polițistul ce este? Vă întreb eu pe dumneavoastră. Ați văzut abuzul care s-a făcut. El ca polițist, trebuia să-și folosească armele din dotare, de imobilizare. Unul vorbește la telefon, iar altul dă cu piciorul. Vi se pare că este un comportament normal? Soțul meu este de aproape o lună și două săptămâni în arest. Alaltăieri (miercuri – n.r.) s-a depus o cerere pentru contestarea rechizitoriului, pentru că aceste probe – filmare, pozele cu distrugerea mașinii – au fost din prima zi la dosar și nu s-au luat în considerare. Noi am făcut contestație la acel rechizitoriu. Ieri (joi – n.r.), s-a depus o plângere penală împotriva polițistului pentru abuz în serviciu“, a mărturisit Ramona Borgete.

„Poate că sunt un om mic pe lângă ei, dar trebuie să se uite când distrug o familie“

Femeia a explicat pentru GdS că soțul său a reacționat așa pentru că a fost provocat și i s-a vorbit foarte urât. Între drumurile la Tribunal, Judecătorie și Parchet, Ramona Borgete mai trebuie să-i dea explicații și fiului său de șase ani și opt luni, căruia i-a spus că tatăl său este plecat să muncească. „Avem un copil de șase ani și opt luni care mă întreabă zilnic de tatăl lui. 90% din timpul pe care îl are, soțul meu îl petrece cu copilul. El îl duce la grădiniță, îl ia peste tot cu el. I-am spus că e plecat la muncă. Copilul meu îmi spune că nu are nevoie de nici o jucărie, numai să vină tati acasă“, a spus femeia, cutremurată.
Tot ceea ce își dorește Ramona Borgete este ca soțul său și polițistul local să fie priviți la fel. „Vreau să fie tratați egal. Eu muncesc, mă zbat, alerg și trebuie să dau niște răspunsuri unui copil. Eu nu am acele răspunsuri. Nu poți să faci infractor dintr-un om care nu a avut nici o faptă, nici o amendă niciodată. Nu poți să distrugi o familie. Vreau să nu se mai dea știri eronate, pentru că pe mine mă afectează foarte mult. Eu de o lună și ceva nu fac altceva decât să alerg între instituții, avocați și să nu mă bage nimeni în seamă. Poate că, într-adevăr, sunt un om mic pe lângă ei, dar trebuie să se uite când distrug o familie. Trebuie să se uite când distrug viitorul unui om pentru că îl fac infractor că așa vor ei, dar, mai ales, trebuie să se uite când distrug viitorul unui copil care e legat sufletește enorm de mult de tatăl lui“, și-a încheiat Ramona Borgete povestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS