21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorii minerilor bătuţi cu ranga au fost prinşi

Agresorii minerilor bătuţi cu ranga au fost prinşi

Poliţia din Rovinari a reuşit ieri să îi identifice şi să îi reţină pe cinci dintre agresorii celor doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia de la Cariera Gârla-Poiana. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, din comuna Fărcăşeşti, şi patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani, care au fost reţinuţi. Din cercul de suspecţi mai fac parte alte două persoane. Hoţii de fier vechi i-au bătut cu parii şi o rangă pe cei doi angajaţi ai Carierei Poiana şi i-au lăsat aproape fără suflare. Suspecţii au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă. Tineri conduşi în faţa procurorilor pentru a da cu subsemnatul au refuzat să facă vreo declaraţie. Cei doi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia care au fost bătuți sunt: Ion Logăscu, de 55 de ani, muncitor, şi Mircea Pârvulescu, inginer, de 44 de ani. Cei doi au avut ghinionul să fie de serviciu în noaptea de luni spre marţi, când au fost bătuţi măr de tineri înarmaţi cu o rangă şi cu pari.

Conducerea CEO a reacţionat

Ion Răuţ, şeful noii Direcţii de Securitate din cadrul Complexului Energetic Oltenia, unde vor activa 600 de mineri care vor fi calificaţi în meseria de agent de securitate, a declarat că echipa de intervenţie nu şi-a făcut datoria. „Referitor la evenimentul de o gravitate extremă produs la EMC Rovinari, am făcut verificări preliminare şi ne-am pus întrebarea în ce mod a intervenit patrula respectivă, plătită de noi pentru asemenea intervenţii. Patrula a fost alarmată de şeful de schimb al carierei, a ajuns în zona evenimentului, însă a evitat să intre într-un contact cu cei care pătrunseseră în mod neautorizat în unitate. După care, cei care intraseră ilegal i-au agresat pe salariaţii noştri, în opinia mea, chiar stimulaţi de faptul că au văzut cum a reacţionat echipa de intervenţie. E clar, nu şi-au respectat obligaţiile contractuale. Noi nu putem să admitem să cheltuim bani pe servicii nefăcute“, a declarat directorul Ion Răuţ, şeful noii Direcţii de Securitate din cadrul CEO. Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, salariul unui viitor agent de pază angajat direct al Complexului Energetic Oltenia va varia între 1.000 şi 1.200 de lei. În prezent, compania cheltuieşte anual câteva milioane de lei pe serviciile de pază private, unde activează 1.800 de salariaţi. Intenţia actualului director este ca unitatea să folosească în viitor doar 1.000 de agenţi de pază din sectorul privat.

Prime pentru minerii bătuţi

Cei doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia bătuţi de hoţii de fier vechi vor încasa fiecare câte o primă, în semn de recunoştinţă faţă de curajul de care au dat dovadă la locul de muncă. De asemenea, conducerea Complexului Energetic Oltenia le va acorda lui Ion Logăscu şi inginerului Mircea Pârvulescu bilete într-o staţiune de tratament pentru a se reface în urma traumatismelor rezultate după bătaia primită de la hoţii de fier vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS