22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sile“ Drăguşin, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

„Sile“ Drăguşin, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Cunoscut în lumea interlopă craioveană, după ce şi-a făcut un nume printre traficanţii de telefoane mobile, Ion Drăguşin, zis Sile, de 47 de ani, din localitate, a primit aseară mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
El a fost reţinut marţi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, care au stabilit că în perioada 14 februarie -18 aprilie 2014, Ion Drăguşin a pretins de la un denunțător, suma de 70.000 de euro și a primit de la acesta, prin intermediar (denunțător), suma de 60.000 euro (în mai multe tranșe), lăsându-l să creadă că are influență asupra magistraților de la Tribunalul Dolj, astfel încât să îi determine să aplice pedepse neprivative de libertate și să dispună punerea în libertate a denunțătorului și a unor membri ai familiei acestuia, trimiși în judecată pentru tentativă de omor, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.
Pentru a justifica suma pretinsă și primită de la denunțători, Drăgușin Ion a susținut că poate influența și decizia magistraților judecători de la Curtea de Apel Craiova, în sensul menținerii hotărârii ce ar fi urmat să fie pronunțată în fond de Tribunalul Dolj.

Ion Drăguşin a mai fost condamnat la şapte ani închisoare pentru comiterea aceleiaşi fapte. În toamna anului 2003, ar fi pretins şi primit de la o persoană 20.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor magistraţi, pentru a obtine o soluţie favorabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS