13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi mineri au fost bătuţi cu ranga de hoţii de fier vechi

Doi mineri au fost bătuţi cu ranga de hoţii de fier vechi

\n

Un inginer şi un muncitor ai Carierei Poiana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost bătuţi cu bestialitate de către hoţii de fier vechi. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, când cei doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia se aflau în schimbul al treilea şi verificau funcţionarea unei benzi de transport cărbune. Inginerul Marius Pârvulescu, de 44 de ani, şi muncitorul Ion Logăscu, de 55 de ani, din Runcu, au fost atacaţi cu răngi, bâte, cu pumnii şi picioarele de şase-şapte indivizi necunoscuţi, veniţi în zonă, la furat de fier vechi. Pe inginer l-au lovit primul şi nu s-au oprit până nu i-au lăsat pe amândoi leşinaţi şi plini de sânge.
„Noi muncim şi ne dăm interesul, iar hoţii ne omoară în carieră. Nu i-am putut dovedi. Cred că erau şapte. Am văzut cum l-au doborât pe domnul inginer, casca i-a căzut din cap şi au dat cu el sub pod. Ne-au bătut cu parii, cu ceva de fier. Mi-au dat cu ceva în cap, îmi curgea sânge. Am luat salopeta de pe mine şi am pus-o la cap. Nu era nimeni în zonă, paznicii nu i-am văzut. Se fură des, nu e nimic nou. Trebuie o pază serioasă peste tot. Nu avem pază. Dacă avem pază, să fim apăraţi. Nu este normal“, a declarat Ion Logăscu din Bâlta, comuna Runcu.
„M-au lovit cu pumnul sau cu bâta în ochi, m-au bătut până am leşinat. Cred că au fost vreo şase-şapte hoţi. I-am văzut în incinta carierei, erau acolo şi au venit înarmaţi cu răngi, bâte de lemn, alte obiecte, nu ştiu. Ne-au lovit foarte rău. Sunt speriat, traumatizat. O să mergem la lucru cu frică. Ne puteau omorî acolo. Nu am văzut nici un agent de pază în jur. Nu mi se pare normal să se întâmple așa ceva. Vrem siguranţa locului de muncă“, a spus inginerul Marius Pârvulescu, de 44 de ani, din Târgu Jiu.

Nu e primul incident

Muncitorul Ion Logăscu are răni pe tot spatele, iar inginerul Pârvulescu a primit la rândul său o bătaie soră cu moartea. Urmele loviturilor primite se pot observa pe tot spatele. Înainte de a cădea leşinat lângă un utilaj, inginerul a reuşit să oprească banda pentru a-i alerta pe colegii din alte sectoare că este ceva în neregulă şi a sunat la 112. Nu a mai avut puterea de a rezista şi a leşinat. Cei doi răniţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi nu fuseseră vizitaţi până ieri la prânz de vreun poliţist care să ancheteze cazul. Oamenii nu înţeleg de ce în zonă nu se afla nici o patrulă de pază şi cum de au fost bătuţi atât de rău fără ca nimeni să poată să intervină. Complexul Energetic Oltenia are angajate cinci-şase firme private de pază, iar recent a mai înfiinţat un departament propriu de securitate. Nu este însă suficient, se pare, pentru a-i pune pe fugă pe hoţii de fier vechi. Cei doi salariaţi se tem să se mai întoarcă la locul de muncă, din cauza hoţilor de fier vechi care au devenit tot mai violenţi.
„Săptămâna trecută, un coleg, Oproiu, a fost alergat de hoți cu parii prin cariera minieră. Norocul lui a fost că nu l-au prins. Nici atunci nu au fost cei de la pază prin zonă. Se fură mult, iar noi suntem în pericol“, a afirmat Ion Logăscu. Nici unul dintre angajaţi nu va cere să fie mutat în alte cariere. „Ce să cer mutare? Eu sunt deja bătrân şi nu îmi permit să rămân fără loc de muncă. Hoţii vin şi cu căruţele în cariere. Este periculos pentru noi. Mă omorau. Am copii acasă, vai de noi“, a mai spus rănitul. Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost prezent ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la Secţia chirurgie, acolo unde sunt internaţi cei doi, pentru a le lua declaraţii şi a afla ce s-a întâmplat. Concluziile vor fi transmise conducerii companiei. Ieri, la unitatea medicală trebuia să ajungă şi poliţiştii care efectuează cercetările în acest caz.
 
Dosar penal
pentru agresori

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj efectuează cercetări pentru identificarea agresorilor. A fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. „Pe 8 iulie, după miezul nopţii, Secţia de Poliţie Rurală Rovinari a fost anunţată prin 112 că doi angajaţi ai unei cariere miniere, de pe raza comunei Fărcăşeşti, au fost agresaţi de mai multe persoane. La faţa locului s-a prezentat poliţia care a făcut cercetări. În prezent, se fac verificări pentru identificarea agresorilor şi tragerea lor la răspundere penală“, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Furturile de fier vechi şi cărbune din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt la ordinea zilei. Ultimul caz de amploare este cel a furtului celor 40 de tone de fier vechi scos cu tirurile dintr-o carieră minieră. Hoţii au beneficit însă şi de complicitatea unui salariat al Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS