16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPentru a duce o viaţă normală, are nevoie în continuare de sprijin financiar - Andreea Maria Piezerel a suferit prima intervenţie chirurgicală

Pentru a duce o viaţă normală, are nevoie în continuare de sprijin financiar – Andreea Maria Piezerel a suferit prima intervenţie chirurgicală

În luna august, de Sfânta Maria, Andreea Maria Piezerel va împlini trei ani. Diagnosticată la naştere cu sindromul Pierre Robin, copila are nevoie de o serie de intervenţii chirurgicale pentru refacerea boltei palatine. Prima intervenţie chirurgicală a avut loc în luna iunie la o clinică din Timişoara. Părinţii nu au dispus de banii necesari intervenţiei, motiv pentru care Fundaţia Gazeta de Sud şi Hotelul – restaurant Meliss au luat iniţiativa de a organiza un bal caritabil pentru strângerea de fonduri pentru sprijinirea acestui copil. „1.100 de euro s-au adunat în urma donaţiilor oferite de oameni cu suflet la balul caritabil organizat pentru Andreea, iar alţi 600 de euro au fost donaţi de un sponsor chiar cu câteva zile înainte de data la care eram programaţi pentru intervenţia chirurgicală. Pe 15 iunie a avut loc operaţia extrem de complicată pentru refacerea boltei palatine. Timp de zece zile, fetiţa noastră a fost în stare critică, motiv pentru care ne-am internat la Spitalul de Urgenţă din Craiova“, a povestit Marian Piezerel, tatăl fetiţei.
Problemele fetiţei nu au fost rezolvate. Pe 15 iulie, Andreea este aşteptată pentru un nou consult la Timişoara pentru ca medicul să observe cum a evoluat operaţia plastică pentru refacerea boltei palatine, dar şi când va avea loc următoarea intervenţie chirurgicală care constă în montarea unei plăcuţe de argint în cerul gurii, apoi închiderea în totalitate a boltei palatine. În acest moment însă, părinţii au epuizat toate resursele financiare, nu dispun nici măcar de cei 300 de lei necesari consultului de specialitate sau deplasării.
Pentru a respira, Andreea Maria Piezerel are nevoie de traheostomă permanentă. Copila are maxilarul inferior subdezvoltat, bărbia foarte mică și din această cauză tendinţa limbii este de a cădea în faringe, îngreunând respiraţia, iar cerul gurii este incomplet închis, în formă de U. Pentru a-şi salva copilul care nu primise şanse minime de supravieţuire la venirea pe lume, părinţii au renunţat la tot, inclusiv la locul de muncă, dedicându-se total copilei şi frăţiorului ei mai mare. În toată această perioadă, fetiţa împreună cu mama au stat mai mult prin spitale decât acasă. Mama a învăţat ce trebuie să facă în caz de urgenţă, până când echipajul SMURD ajunge la domiciliu, a învăţat să folosească dispozitivele medicale, realizează când este nevoie să o aspire, ştie când Andreea are nevoie de oxigen.

Contul în care puteţi face donaţii

Fiecare putem contribui pentru a o ajuta pe Andreea să aibă o viaţă normală. Donaţiile pot fi făcute în contul RO86INGB0000999901804921, deschis la ING Bank, pe numele tatălui fetiţei, Marian Piezerel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS