12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveni reţinuţi pentru înşelăciuni cu acte de maşină

Craioveni reţinuţi pentru înşelăciuni cu acte de maşină

Doi craioveni au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore după ce s-a stabilit că au înşelat mai multe persoane întocmind acte şi asigurări false pentru maşini înmatriculate în România şi în străinătate.

Lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Craiova au definitivat ieri cercetările efectuate într-un dosar penal privind patru craioveni. Bodgan Mehedinţeanu, de 22 de ani şi Claudiu Calafeteanu, de 26 ani, sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, iar Mihai Sima, de 28 de ani şi Andrei Romică, de 44 de ani, sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi mărturie mincinoasă. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, în acelaşi dosar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi mărturie mincinoasă şi Constantin Neagoe, de 26 de ani din comuna Carpen, care se sustrage cercetărilor.

Cei patru craioveni au fost conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţe pentru audieri, iar în urma investigaţiilor a reieşit faptul că Mehedinţeanu şi Calafeteanu au indus în eroare 15 persoane, cărora le-au solicitat şi de la care au primit suma de 7.100 de lei în schimbul căreia au întocmit în fals asigurări obligatorii auto şi alte documente auto pentru autoturisme înmatriculate în România şi în străinătate, în special în Bulgaria. Totodată, s-a stabilit faptul că Romică şi Constantin au folosit astfel de documente falsificate, iar Constantin Neagoe a falsificat şase asigurări pentru autoturisme înmatriculate în străinătate, utilizând două dintre acestea, deşi ştia că sunt false.

Claudiu Calafeteanu şi Bogdan Mehedinţeanu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanței judecătorești cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS