Acasă Local Gorj Extrădată din Italia, arestată preventiv pentru fraude la AJOFM

Extrădată din Italia, arestată preventiv pentru fraude la AJOFM

-

Camelia Costoiu, fostă consilieră a Primăriei Albeni, trimisă în judecată pentru înșelăciune și luare de mită, a fost prinsă în Italia şi arestată în Gorj, în urma extrădării. Femeia era căutată de poliţiştii gorjeni de mai bine de un an şi jumătate pentru fraudarea bugetului de stat, după ce s-a implicat în realizarea de angajări fictive la propria firmă şi a beneficiat ilegal de subvenţii, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Camelia Costoiu, sora lui Angel Costoiu, a fugit din ţară şi era dată în urmărire internaţională. În cele din urmă, carabinierii au fost cei care au depistat-o pe fugară şi au extrădat-o. Femeia a fost prezentată ieri Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, magistraţii aprobând trimiterea inculpatei după gratii.

A luat mită pentru angajări fictive

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, Camelia Costoiu este acuzată că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2006-2011, a pretins suma de 7.280 de lei, din care a primit 5.780 de lei, de la mai multe persoane, pentru a le întocmi și elibera acte false care să ateste că au fost angajate o anumită perioadă în cadrul acelor societăți. „Firma administrată de Camelia Mateiescu ne-a adus un prejudiciu de 435.044 de lei, care s-a creat pentru 20 de persoane. Firma a beneficiat de anumite subvenții pentru persoane angajate fictiv. Este un proces pe rol pentru a recupera sumele de bani“, a declarat directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Ana Maria Niculescu. Camelia Costoiu, fostă Mateiescu, a mai fost trimisă în faţa instanţei în anul 2011. Atunci a ajuns în faţa judecătorilor pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Anchetatorii au stabilit că, în calitate de administrator al unei firme, Camelia Costoiu nu a virat la bugetul de stat stopajul la sursă, aceasta reuşind să prejudicieze statul cu peste 11.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bogdan Pîncu vine astăzi la „Repriza de Sud“

Bogdan Pîncu, directorul CSJ Ştiinţa U Craiova şi totodată team managerul Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova, vine astăzi în...