23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova - Apariție editorială: „Despre libertatea muzicii și muzica libertății: dialoguri cu dirijorul german de origine română Horia Dinu Nicolaescu”

Craiova – Apariție editorială: „Despre libertatea muzicii și muzica libertății: dialoguri cu dirijorul german de origine română Horia Dinu Nicolaescu”

Zilele trecute, la Editura AIUS Craiova, a apărut o carte-document despre muzicianul Horia Dinu Nicolaescu, originar din Craiova, stabilit (din 1971) în Germania, în prezent dirijor al formației „Cico* s Jazz Orchester” din Geretsried, suburbie a orașului Munchen. Coperta: Viorel Pîrligras; editor: Nicolae Marinescu. Autor: scriitorul craiovean Ion Munteanu, autor a zece cărți, din care una a fost premiată de Fililala Craiova a Uniunii Scriitorilor, iar ultima publicată – „La pupitrul vieții… Octav Calleya. Ghid de sociologia muzicii” a fost tradusă în Spania, în 2013, la Editura Fundacion Malaga.

Acest volumul s-a construit prin aplicarea interviului de tip „povestea vieții” despre  viața și activitatea culturală a unei personalități complexe, atât din punct de vedere muzical, cât și psihosocial: profesorul și dirijorul german de origine română Horia Dinu Nicolaescu.

Cartea – prefațată de trei personalități: Florian Lungu (muzicolog și compozitor), Dan Buciu (profesor universitar și compozitor), Ovidiu Schumacher (actor) – va fi lansată în București și Craiova, în prima parte a lunii iulie, în prezența lui Horia Dinu Nicolaescu și a autorului, Ion Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS