19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată din cauza alunecărilor de teren

Vâlcea: Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată din cauza alunecărilor de teren

Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată după ce platforma drumului de acces a fost erodată pe jumătate de sens, a declarat marți, pentru Agerpres, primarul comunei vâlcene Muereasca, Ion Ungureanu. „Drumul județean care traversează comuna și merge spre mănăstirea Frăsinei este afectat pe mai multe porțiuni, dar cel mai grav este în apropierea satului Andreești, unde jumătate din carosabil a fost ros de ape și a fost distrus. Se circulă cu restricție în zonă, pentru a nu fi distrus cu totul, pentru că dacă s-ar produce asta mănăstirea Frăsinei și alte trei sate cu peste 600 de familii ar rămâne complet izolate. Am luat legătura cu Consiliul Județean, cu cei de la Administrația Bazinală Olt și așteptăm. Sper să primim răspuns cât mai urgent, altfel va fi prea târziu”, a spus primarul.

Totodată, șase case sunt în pericol de a se prăbuși. „Situația dramatică ne-a împins deja să strămutăm o familie, casa în care locuia se află în condiții extrem de critice, risca să pice dintr-un moment într-altul”, a precizat primarul Ion Ungureanu.

În urmă cu doi ani, un pod a fost complet distrus de ape, iar timp de mai bine de trei luni, accesul spre Mănăstirea Frăsinei și satele din zonă a fost complet blocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS