23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNorvegienii caută doljeni care să prepare mâncăruri asiatice sau indiene

Norvegienii caută doljeni care să prepare mâncăruri asiatice sau indiene

Doljenii au tot mai multe posibilităţi să lucreze în spaţiul comunitar. Reţeaua Europeană de Servicii pentru Ocuparea Forţei de Muncă (EURES), al cărei birou funcţionează şi în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, pune la dispoziţia celor interesaţi peste 500 de locuri de muncă. „Pe 16 iunie, sunt 542 de locuri de muncă disponibile în ţări precum Franţa, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Ungaria, Spania. Cele mai multe locuri de muncă disponibile pentru români sunt în Marea Britanie, Ungaria şi Germania“, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt la AJOFM Dolj.
Pentru cei care doresc să lucreze în Franţa, există zece locuri de muncă disponibile pentru persoanele pregătire în domeniul producerii vinului. Cei care doresc să semneze contracte de muncă pe perioadă determinată în afara ţării pot opta şi pentru Germania, care caută 80 de români specializaţi ca instalatori, electricieni, bucătari, ospătari, asistenţi medicali sau îngrijitori bătrâni. Şi Irlanda este o soluţie pentru cei care au pregătire de specialitate pentru a practica meserii precum: medic psihiatru, medic oftalmolog, asistent medical. Şi de această dată, oferta cea mai mare de locuri de muncă vacante (264 – n.r.) este în Marea Britanie. Se caută atât persoane cu studii medii, cât şi universitare, care să fie interesate să practice meserii precum: motostivuitorist, operator utilaje hidraulice şi de ridicare, şofer camion, inginer sistem, operator maşini-unelte, asistent social, asistent medical generalist, asistent medical terapie intensivă, asistent medical generalist, analist financiar, administrator bază de date, analist programator, senior programator. Şi angajatorii norvegieni caută 13 români dispuşi să lucreze ca bucătari preparate asiatice, bucătar preparate indiene, inginer hidraulic, planificator proiect sau tehnician mecanic service. Doljenii care sunt specializaţi în proiectare utilaje au şansa să prindă un loc de muncă în Spania, iar consultanţii IT – în Polonia. De la începutul acestui an, şi Ungaria doreşte să angajeze români ca tapiţeri, operatori prelucrarea cărnii, şoferi autocamion.
Cei interesaţi de locurile de muncă oferite de Eures pot solicita informaţii suplimentare şi detalii de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Dolj sau pot accesa portalul Eures România, www.eures.anofm.ro, unde pot vizualiza toate ofertele de locuri de muncă din spaţiul Uniunii Europene, precum şi detalii despre fiecare ofertă referitoare la condiţiile pe care aplicantul trebuie să le îndeplinească, cerinţe de cunoaştere a unei limbi străine, salariul oferit, durata contractului, mod de aplicare sau termen-limită de aplicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS