15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Plutonier adjunct arestat pentru trafic de influenţă

Mehedinţi: Plutonier adjunct arestat pentru trafic de influenţă

Viorel Şerban, plutonier adjunct la Centrul Militar din Drobeta Turnu Severin, a fost arestat preventiv, ieri, pentru 30 de zile, după ce un denunţător a depus o plângere pe numele său. Denunţătorul a declarat că Viorel Şerban i-a pretins o sumă de bani în schimbul favorizării unui tranfer la un inspectorat de poliţie din ţară. Angajatul centrului militar este acuzat de trafic de influenţă.
Procurorii susţin că Viorel Şerban a fost surprins în flagrant duminică în timp ce primea suma de 300 de lei de la un denunţător, din totalul sumei de 4.000 de lei pretinsă anterior, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa pentru a-i facilita transferul în cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie.
Procurorii au dispus mai dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Ştefăniţă Ciorîia, pentru favorizarea făptuitorului, acesta fiind cel care l-a prezentat denunţătorului pe Viorel Şerban ca având influenţă la nivelul conducerii inspectoratului pentru a-i facilita transferul.
Anchetatorii au mai stabilit că Viorel Şerban  a mai pretins de la un alt denunţător suma de 10.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie.


Edfitor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS