18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProxeneți condamnați definitiv

Proxeneți condamnați definitiv

Doi bărbați, unul din Filiaşi şi altul din localitatea Coţofenii din Faţă, au fost condamnați definitiv la cinci, respectiv șase ani de închisoare, într-un dosar de trafic de minori și proxenetism. Inițial, Tribunalul Dolj îi achitase pe cei doi inculpați.

Dănuţ Constantin, zis Giovani, de 37 de ani, din Filiaşi, şi Constantin Cincu, poreclit Edi, de 34 de ani, din comuna Coţofenii din Faţă, au fost arestaţi preventiv în octombrie, respectiv noiembrie 2011, la cererea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, după ce o minoră din comuna Argetoaia reclamase că a fost forţată de cei doi să se prostitueze în Italia. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că victima, care abandonase şcoala în clasa a XI-a din cauza lipsei banilor, a fost racolată de Giovani în timp ce lucra într-un bar din comuna Răcarii de Sus. Bărbatul i-a făcut cadou fetei un parfum şi i-a propus să lucreze la barul său din oraşul Filiaşi pentru un salariu de 800 de lei pe lună. Ulterior, după ce minora s-a angajat la barul lui Giovani, acesta a continuat să-i ofere parfumuri, haine, diverse sume de bani şi chiar a dus-o la un salon de cosmetică. Nu după mult timp, Dănuț Constantin a rugat-o pe angajata lui să îl însoţească în Germania, unde voia să îşi schimbe maşina, un Audi Q7. Ajunşi în Germania, Giovani, care era însoţit de Constantin Cincu, a încercat să o plaseze pe minoră la un bordel („puf“), însă nu a reuşit din cauza vârstei prea mici a fetei. Între timp, fata a fost sunată de zeci de ori de mama sa, însă nu a putut răspunde, pentru că telefonul era la Giovani. În final, fratele minorei, care lucra atunci în Italia, a reuşit să stea de vorbă cu ea, dar şi cu Giovani, pe care l-a amenințat că, dacă nu îi duce sora în ţară, anunţă carabinierii. Văzând că nu o pot plasa pe minoră într-un bordel, cei doi au dus-o în Roma, unde Cincu i-a legat de gât un carton cu tarifele – 20 de euro pentru un raport sexual oral şi 30 de euro pentru un raport sexual normal, după care a trimis-o „la stradă“. În urma anchetei, procurorii au mai stabilit că, timp de o săptămână, minora a strâns 1.500 de euro din practicarea prostituţiei, bani care au ajuns în buzunarele celor doi traficanţi. După o perioadă, fiindu-le teamă că fratele minorei va anunţa autorităţile, Cincu şi Giovani au adus-o pe fată în ţară. Procurorii doljeni au mai consemnat în rechizitoriu că Giovani a amenințat-o pe minoră să nu spună nimic despre cele întâmplate, însă fata a rupt tăcerea în septembrie 2011. Cercetările făcute în acest dosar au mai arătat că minora a fost scoasă din țară fără procură din partea părinților după ce Dănuț Constantin a mituit funcționarii din Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.
Dosarul în care cei doi bărbați au fost acuzați de trafic de minori și proxenetism a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 11 noiembrie 2011, iar în iunie 2012 instanța i-a achitat pe inculpați. Procurorii DIICOT au formulat apel, iar miercuri, pe 11 iunie, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat definitiv pe Dănuț Constantin și pe Cincu. Primul a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare, iar Constantin Cincu a fost condamnat la cinci ani de pușcărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS