13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPăpuşile şi poveştile lor au făcut deliciul copiilor

Păpuşile şi poveştile lor au făcut deliciul copiilor

\n

Teatrul „Colibri” a marcat închiderea celei de-a 65- a stagiuni cu două spectacole pentru copii, „Dragonul” al Secţiei „Ciufulici” a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti şi „Cenuşăreasa” a Companiei MAG din Bucureşti.

Spectatori mari şi mici au avut ocazia să descopere în cadrul primei reprezentaţii arta animaţiei japoneze. „ În ‚Dragonul’ am folosit o tehnică de mânuire extrem de amănunţită, cu păpuşi tehnice, păpuşile de tip bunraku. Este o formă veche de teatru japonez care se păstrează şi astăzi, făcută iniţial pentru adulţi, pe care noi am adus-o în partea aceasta de teatru pentru copii. Spectacolul ne-a provocat să respirăm toţi odată. El aduce noutăţi în teatrul de animaţie: păpuşa mânuită de opt actori, şi mă refer aici la dragon şi de asemenea o altă păpuşă, tot întruchiparea acestui dragon confecţionată din sârmă, cu mii de noduri, îmbinări, care este mobilă. E un spectacol care vorbeşte despre arta Japoniei. De la muzică, la tipul de păpuşi, elementele de decor, florile, chiar şi cele mai mici amănunte, toate sunt inspirate de acolo. Totul este curat japonez”, a declarat Mihaela Rus, managerul Secţiei „Ciufulici” a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Călătoria în lumea poveştilor a continuat cu „Cenuşăreasa”, pentru ca apoi acţiunea să se mute pe esplanada Teatrului „Colibri”. După o paradă a câtorva păpuşi din spectacolul „Pe urmele lui Harap Alb”, care se va juca în stagiunea estivală, asistenţa a avut parte de un spectaculos joc stradal în care jongleriile cu focul au fost aplaudate la scenă deschisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS