21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn taximetrist susţine că a fost bătut de doi poliţişti locali

Un taximetrist susţine că a fost bătut de doi poliţişti locali

Un taximetrist din Târgu Jiu susţine că a fost lovit de doi poliţişti locali. Alin Calotă a obţinut şi un certificat care atestă faptul că are nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. Altercaţia dintre poliţişti şi taximetrist a avut loc duminică. Întreaga scenă a fost înregistrată de camera de supraveghere de la un imobil din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. „Duminică, mă pregăteam să ies la treabă și mi-am parcat mașina pe strada Constantin Brâncuși. În stația de taxi era o mașină civilă care staționa și, până am făcut eu manevra de parcare, au venit cei de la Poliția Locală și mi-au zis «Dă, bă, mașina în față!». Eu i-am întrebat dacă domnul din fața mea are voie să parcheze în stația de taxi și n-au zis nimic. Am plecat și m-am întors totuși să îmi parchez mașina. Au revenit polițiștii locali. Erau doi. Au coborât din mașină și au venit la mine. Unul dintre ei mi-a adresat cuvinte jignitoare. Au venit la mine amândoi, m-au împins în stâlp. Susțineau că i-am înjurat, mi-au băgat mâna în gât, au sărit amândoi pe mine, m-au agresat. Sunt un simplu cetățean de bună credință, nu sunt un infractor. Mi-au dat și amendă de 500 de lei“, a spus taximetristul Alin Calotă.

Alt taximetrist a sunat la 112

Cel care a pus capăt altercaţiei a fost alt taximetrist, care a sunat la 112 şi a anunţat ce se întâmplă. La faţa locului a sosit şi poliţia, care i-a reproşat taximetristului că a sunat nejustificat la 112 şi i-a dat un avertisment. „Eu am sărit ca să nu îl joace în picioare. Am sunat la 112 pentru că îl agresau. Când au văzut că am chemat poliția, i-au dat drumul. Cei de la poliție au venit după un sfert de oră și m-au întrebat de ce am sunat la 112 nejustificat. Mi-au dat avertisment. Polițiștii locali m-au amenințat și pe mine pentru că am sunat la poliție. Comunitarii mi-au dat amendă 100 de lei pentru că nu i-am lăsat să îl încarcereze pe colegul meu. Au dat cu el în altă mașină… Așa se face? Nu este corect ce se întâmplă“, a spus Corneliu Danciu, alt taximetrist.

Nu a fost bătut,
ci imobilizat conform legii…

Reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu au declarat că oamenii legii au intervenit conform regulamentelor în astfel de situaţii şi au încercat să îl imobilizeze pe taximetrist. „Cu privire la evenimentul sesizat de mass-media, nu a avut loc nici un fel de agresiune față de cetățean. Nu a existat agresiunea sesizată. Procedural vorbind, polițistul local a încercat imobilizarea cetățeanului, care refuzase identificarea și a procedat conform legislației în vigoare. A fost solicitat ajutorul celor de la Poliția Rutieră care a identificat persoana respectivă. Bărbatul a fost sancționat cu 500 de lei pe Legea privind ordinea publică“, a declarat Albert Zorzon, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS