15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞedinţa CJ Gorj pentru schimbarea vicelui Ciolocoi, amânată din lipsă de cvorum

Şedinţa CJ Gorj pentru schimbarea vicelui Ciolocoi, amânată din lipsă de cvorum

Şedinţa în care ar fi trebuit revocată din funcţie Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, s-a amânat vineri din lipsă de cvorum. Spre surprinderea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, la şedinţă au fost prezenţi decât aleşii judeţeni ai PSD şi unul din partea PNL. Astfel, cu doar 16 consilieri judeţeni, inclusiv preşedintele Ion Călinoiu, dintr-un total de 33, şedinţa nu s-a mai putut desfăşura. Pe ordinea de zi erau două proiecte de hotărâre: unul viza revocarea din funcţie a Mădălinei Ciolocoi (vicepreşedinte al PNL Gorj), iar al doilea, votarea unui nou vicepreşedinte. De la şedinţă au lipsit toţi consilierii PDL, PP-DD şi cei ai PNL, cu excepţia lui Cosmin Greci. Liberalul a fost singurul reprezentant al opoziţiei şi al noii majorităţi care a ales să se prezinte la Consiliul Judeţean Gorj. Greci chiar a fost aplaudat când a intrat în sală şi s-a aşezat la masă, în apropierea preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu.

Cea mai scurtă şedinţă din istorie

Întâlnirea aleşilor PSD -14 la număr, la care s-au adăugat Ion Călinoiu (preşedintele executiv al PSD Gorj) şi liberalul Cosmin Greci nu a durat decât două minute. Ulterior, după ce a comentat lipsa de la şedinţă a reprezentanţilor opoziţiei, Ion Călinoiu a vorbit un sfert de oră despre situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. De altfel, din cauza problemelor legate de situaţia managementului la Spitalul Judeţean, a şi pornit scandalul pentru realizarea noii majorităţi. În urmă cu o săptămână, majoritatea formată din PNL, PDL şi PP-DD a refuzat să voteze un proiect propus de Ion Călinoiu, care viza aprobarea regulamentului pentru desemnarea noului manager al Spitalului Judeţean, după rezilierea contractului cu managerul privat, firma Tetraedru: „Avem doar 16 consilieri. Nu avem cvorum şi nu putem să ţinem această şedinţă ordinară. Probabil că există o reticenţă din partea celor care lipsesc de a discuta problemele legate de spital. Au crezut că este momentul să procedeze astfel“, a declarat Ion Călinoiu. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a insistat înaintea şedinţei ca un consilier de-al său să o invite la şedinţă pe Mădălina Ciolocoi. Aceasta nu era în sediul instituţiei, iar când a fost sunată nu a răspuns apelurilor telefonice repetate.  

Greci nu a ştiut că vine doar el la şedinţă

Interesant este că, deşi iniţial a fost vorba de o şedinţă extraordinară, ulterior întâlnirea consilierilor judeţeni a devenit ordinară, astfel că cei care au lipsit îşi vor pierde indemnizaţiile de şedinţă. Liberalul Cosmin Greci s-a încurcat în declaraţii când a fost întrebat în legătură cu gestul de a fi prezent la şedinţă. Iniţial a spus că a dorit să salveze onoarea PNL, după care a zis că nu a înţeles când i s-a spus de către şefii de la partid să nu participe la şedinţă: „Am crezut că e momentul să mă prezint. Nu era momentul să amânăm o astfel de discuţie. E adevărat că am avut o şedinţă la partid, dar nu a fost trasată clar sarcina să nu venim. Acum eu sunt la dispoziţia preşedintelui PNL, să îmi decidă soarta“, a declarat Cosmin Greci. Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan, a declarat că, deocamdată, nu va fi luată vreo măsură cu alesul judeţean liberal care a fost prezent la şedinţa solicitată de Ion Călinoiu.

Noua majoritate îl testează pe Călinoiu

Pe de altă parte, vineri, şefii PNL şi PDL Gorj, Dian Popescu, respectiv Dan Vâlceanu, au organizat o conferinţă de presă comună în care au anunţat că vor convoca pe 13 iunie o şedinţă extraordinară a CJ Gorj în care vor solicita revocarea din funcţie a vicelui PSD, Ciprian Florescu. „Am solicitarea a 18 consilieri judeţeni pentru o şedinţă extraordinară pentru data de 13 iunie, la ora 10.00. Pe ordinea de zi vor fi următoarele puncte – proiect de hotărâre privind revocarea din funcţie a domului Florescu Ciprian Adrian, vicepreşedinte CJ, proiect de hotărâre privind alegerea vicepreşedintelui CJ privind modificarea structurii şi numirea membrilor comisiilor de specialitate ale CJ Gorj pe domenii de activitate şi proiect de hotărâre privind componenţa nominală a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Gorj. Avem o nouă majoritate la consiliul judeţean şi această nouă majoritate nu a fost consultată pentru şedinţa de astăzi (vineri – n.r.). Doamna Mădălina Ciolocoi este vicepreşedintele noii majorităţi, era foarte clar că nu vom merge acolo să votăm împotriva doamnei. Nu s-a retras nici un proiect (de pe ordinea de zi – n.r.) şi vă pot arăta ordinea de zi pe care am primit-o oficial. Ieri l-am auzit pe domnul Călinoiu că nu îşi mai doreşte nici dânsul schimbarea noii majorităţi, moment în care logica a fost bulversată, păi ce rost mai avea să facă şedinţa asta? De ce nu a amânat-o dacă ştia că nu poate să-şi susţină propria ordine de zi? Asta ne-a întărit ideea că nu avem ce să căutăm la mascarada asta. În perioada următoare, lucrurile se vor schimba“,  a precizat Dan Vâlceanu.

Dian Popescu, declaraţii insidioase

La rândul său, preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, susţine că nu numai alianţa de dreapta vrea schimbarea lui Ciprian Florescu din funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, ci şi preşedintele social-democrat Ion Călinoiu. „Domnul Călinoiu este cel care a provocat schimbarea majorităţii, prin îndepărtarea PNL. Obiectivul lui major este îndepărtarea lui Ciprian Florescu, care face parte din aripa tânără din PSD şi domnul Călinoiu se simte ameninţat. Îi stă în coastă. Miza lui a fost Florescu, nu Mădălina Ciolocoi“, a spus Dian Popescu, cel care le-a transmis consilierilor judeţeni ai partidului să nu se prezinte la şedinţa de vineri a consiliului judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS