19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCeartă pe sediul asociaţiei

Ceartă pe sediul asociaţiei

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Craiova este arătat cu degetul de proprietari, fiindcă a făcut sediul asociaţiei în propria locuinţă. Unii proprietari susţin că, atunci când merg să le ceară socoteală celor de la asociaţie, sunt daţi afară, pe motiv că este apartamentul administratorului, care le percepe chirie.

Proprietarii din blocul 67A1 din Craioviţa Nouă susţin că şi-au făcut asociaţie pe bloc ca să scape de problemele care există într-o asociaţie mare, de zeci de scări de bloc. Au crezut că în acest fel nu vor mai avea facturi încărcate,  cheltuieli administrative nejustificate şi îşi vor gestiona mai bine banii proveniţi din închirierea acoperişului.
Dimpotrivă, proprietarii spun că neregulile se ţin lanţ acum în asociaţia lor, oamenii se plâng că preşedintele nu ţine adunările generale, nu le spune ce sume încasează asociaţia din închirierea spaţiului comun, în speţă acoperişul. Nu cunosc cum sunt folosiţi aceşti bani pentru îmbunătăţirile din bloc. În plus, unii proprietari afirmă că, atunci când merg să ceară lămuriri, sunt bruscaţi de administratoarea asociaţiei.
„Eu am avut o altercaţie cu administratoarea, Eugenia Glavă. Am mers săptămâna trecută să plătesc întreţinerea şi să mă lămuresc cu privire la o chitanţă pe luna martie. Pe această lună mi-au fost luaţi banii de două ori. Cu această ocazie am fost bruscată de către aceasta, mi-a aruncat cu chitanţa în faţă şi a sărit să dea în mine. Ţipa la mine să ies afară, că sunt nebună. Dar eu voiam să ştiu pentru ce plătesc aceşti bani. Bine că a ţinut-o preşedintele şi alte persoane care se găseau acolo. Aşa face mereu, sediul asociaţiei este chiar în apartamentul ei, pentru care noi şi alte asociaţii plătim chirie. Când nu-i convine ceva, te dă afară. Probabil eu am picat într-un moment prost, era ziua administratoarei. Erau mai multe persoane acolo, aveau pe masă o sticlă cu băutură. Eu i-am deranjat dacă am întrebat“, a spus Gheorghiţa Iancu, proprietar în blocul 67 A1, Craioviţa Nouă.
Proprietarii nici nu îndrăznesc să meargă la asociaţie să întrebe cum sunt gestionaţi banii lor. „Mi-e jenă să merg la asociaţie să întreb. Eu mă conformez, iau ca atare lista de plată, deşi cheltuielile la întreţinere sunt foarte mari. Trebuie să răspundă pentru ceea ce fac. Eu consider că fiecare este obligat să-şi facă serviciul corect şi cinstit. Cineva îi controlează şi îi trage la răspundere. Nu ştiu dacă suntem noi «şefii» lor?!“, a spus Maria Dincă, proprietar în blocul 67 A1.
La rândul ei, Eugenia Glavă, administratoarea asociaţiei, este de altă părere: „Altercaţia s-a întâmplat în mintea dânsei. Eu aşa vorbesc de felul meu mai tare. Dânsa să probeze că eu am bruscat-o“, a spus tăios Eugenia Glavă.

Mai bine instalatorii decât asociaţia

Alte nemulţumiri ale proprietarilor din Asociaţia 67A1 Craioviţa Nouă sunt legate de sediul asociaţiei. Aceştia spun că, deşi au spaţii goale în bloc, cum ar fi uscătoriile de la ultimul etaj, unde se poate amenaja sediul, ei trebuie să achite chirie. Asociaţia lor funcţionează în alt bloc, într-un apartament care ar fi proprietatea administratoarei, Eugenia Glavă, care le percepe chirie. „Noi avem în bloc uscătorii, ele sunt acum pline cu tot felul de obiecte ale proprietarilor, dar aici s-ar putea amenaja asociaţia. Nu să plătim lunar peste 100 de lei. Asociaţia noastră are acum sediul, chiar într-un apartament care aparţine administratoarei. Aici, la noi în bloc nu s-ar plăti nimic“, a spus Gheorghiţa Iancu.
Pentru această nemulţumire, atât preşedintele, cât şi administratorul au un răspuns. „Proprietarii nu v-au spus că în uscătorie ţin murăturile? Au spart debaralele şi îşi ţin lucrurile acolo. Unde să facem asociaţie? În cealaltă uscătorie le-am dat voie instalatorilor de la lift să stea fără chirie“, a explicat Constantin Dudu, preşedintele asociaţiei.
La rândul său, Eugenia Glavă dă vina pe proprietari, că nu au solicitat să fie sediul asociaţiei în bloc. „Nu există o solicitare în acest sens. Ei pot să-şi mute sediul asociaţiei. Până acum nu ne-a cerut nimeni în scris să facem asociaţie în blocul 67A1“, afirmă administratorul.

Adunările generale, o amintire

De ani buni, la Asociaţia 67A1, adunările generale nu se mai ţin. Proprietarii spun că acest lucru nu este de un an-doi, unii nici nu-şi mai amintesc de când nu au mai fost convocaţi la adunare. „Mai este o supărare în asociaţia noastră. Nu s-a mai ţinut o şedinţă (Adunare Generală – n.r.) de trei-patru ani sau mai mult“, a spus Maria Dincă. Alţi proprietari au altă părere cu privire la timpul scurs de la ultima Adunare Generală.
„Cred că sunt opt ani de când în blocul nostru nu s-a mai ţinut o adunare, aşa cum este legal. Aceste adunări se ţin la începutul anului, se întâlnesc proprietarii, discută despre problemele din bloc, la noi nu. Constantin Dudu este angajat la Termo şi la asociaţie face administratoare ce vrea“, susţine Gheorghiţa Iancu.
Dacă proprietarii nu-şi mai amintesc, preşedintele Constantin Dudu susţine că el ţine adunările generale în fiecare an. „Am ţinut şedinţele. Şi în acest an am avut adunare în luna februarie. Eu le-am făcut lucrări în tot blocul şi ei îmi scriu pe pereţii din casa scării «Dudu hoţu!»“, a explicat preşedintele Constantin Dudu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS