24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Cartea de weekend

„Eu sunt Malala“, de Malala Yousafzai, Christina Lamb – Editura Polirom

Când talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foarte puţinii care au îndrăznit să protesteze a fost şi o fată. Malala Yousafzai a refuzat să tacă şi a luptat pentru dreptul ei la educaţie. În ziua de marţi, 9 octombrie 2012, la 15 ani, Malala aproape că a plătit cu viaţa această îndrăzneală. În timp ce se afla în autobuzul care o aducea acasă de la şcoală, a fost împuşcată în cap de la mică distanţă.
Deşi aproape nimeni nu mai credea că va trăi, Malala s-a însănătoşit, iar fetiţa născută într-o regiune din nordul Pakistanului a ajuns să ţină discursuri în sălile sediului ONU din New York. La 16 ani, Malala este un simbol al protestelor paşnice şi cea mai tânără persoană nominalizată vreodată la Premiul Nobel pentru Pace.
„Eu sunt Malala“ este povestea extraordinară a unei familii dezrădăcinăte de terorismul global, o poveste despre lupta pentru dreptul fetelor la educaţie, despre un tată care, înfiinţând el însuşi o şcoală, şi-a încurajat permanent fiica să se exprime liber şi să continue să înveţe. Totodată, este mărturia curajului unor părinţi care îşi iubesc cu ardoare fiica într-o societate care preţuieşte fiii.
„Eu sunt Malala“ întăreşte credinţa în puterea oamenilor de a schimba lumea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS