17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandru Tomescu şi Eduard Kunz, în recital la Filarmonica „Oltenia“

Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz, în recital la Filarmonica „Oltenia“

Filamonica „Oltenia“ va găzdui miercuri, 4 iunie, începând cu ora 19.00, recitalul intitulat „In the mood for Prokofiev“, susţinut de Alexandru Tomescu (vioară) şi Eduard Kunz (pian), în cadrul Turneului naţional Stradivarius.
Într-o continuă căutare a perfecţiunii, care l-a dus în ultimii ani în zona spectacolelor sincretice, combinând muzica cu proiecţii video sau teatru nonverbal, Alexandru Tomescu ajunge acum la o formă esenţializată a muzicii. Programul propus de cei doi muzicieni este o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii, op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.
În premieră, concertele Turneului „Stradivarius“ se vor deschide cu piesa unui foarte tânăr compozitor român. Este vorba despre Gabriel Gîţan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti. El este câştigătorul concursului nonconformist lansat în urmă cu câteva luni de Eduard Kunz şi Alexandru Tomescu – reprezentând practic o invitaţie la creaţie adresată compozitorilor români, indiferent de vârstă.
Recitalul marchează închiderea stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii „Oltenia“ şi va fi prefaţat, la ora 18.00 (în foaierul filarmonicii), de lansarea cărţii „În dialog cu Euterpe: Cât de aproape ne este spaţiul muzicii clasice“, în prezenţa autoarelor Nicoleta Mihai şi Claudia Vărzaru.
Preţul unui bilet este de zece lei, iar elevii, studenţii şi pensionari beneficiază de reducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS