Acasă Local Gorj O nouă alunecare de teren la Roşia de Amaradia

O nouă alunecare de teren la Roşia de Amaradia

-

O nouă alunecare de teren s-a produs în satul Roşia, comuna gorjeană Roşia de Amaradia. Precipitaţiile din ultimele săptămâni şi excesul de apă din sol au făcut ca pământul să o ia la vale, în zona unei uliţe. Terenul este afectat pe o porţiune de 2.000 de metri pătraţi. Autorităţile locale au anunţat Prefectura Gorj în legătură cu producerea alunecării de teren şi aşteaptă să fie alocate fonduri pentru lucrări de consolidare. Comuna Roşia de Amaradia este predispusă la alunecări de teren, atât din cauza reliefului, cât şi a faptului că în multe sate se află cariere miniere ale Complexului Energetic Oltenia. De altfel, sute de case sunt afectate în diferite procente, o parte dintre acestea fiind distruse complet. De altfel, o asociaţie a localnicilor a şi câştigat în instanţă reconstruirea gospodăriilor de către Complexul Energetic Oltenia.

Nu au bani de consolidări

Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, a declarat că nimeni nu se aştepta ca noua alunecare de teren să se producă într-o zonă aparent stabilă. „În satul Roșia, la 200 de metri de drumul principal, pe o uliță, s-a produs altă alunecare de teren, cam pe o suprafață de 2.000 de metri pătraţi. Este nouă și ne-a surprins că s-a produs acolo. Nu avem cum să o consolidăm, am anunțat autoritățile județene despre situația apărută. Cert este că, dacă mai plouă, așa cum este anunțat, este foarte posibil să se producă altă falie și să afecteze locuința, gospodăria vecină. Doamne ferește să se producă evenimente neplăcute! A plouat foarte mult, este exces de apă în sol și nu avem nici o soluție“, a spus edilul Liviu Cotojman de la Roșia de Amaradia.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Alături de colegii de serviciu puteţi finaliza cu succes activităţi pentru care aţi depus mult efort în ultimele zile. Oboseala îşi...