23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: 1 iunie iunie sărbătorit cu desene pe asfalt şi plimbări pe role

Craiova: 1 iunie iunie sărbătorit cu desene pe asfalt şi plimbări pe role

\n

Porţile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj s-au deschis ieri pentru o grupă de preşcolari de la Grădiniţa Tudor Vladimirescu din Craiova. Micii invitaţi au participat la un concurs de desene pe asfalt „Poliţistul, prietenul copiilor”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Preşcolarii au încercat să reproducă prin desen cu creta colorată viziunea lor asupra poliţiei şi au înveselit curtea inspectoratului reproducând maşini de poliţie, treceri de pietoni şi, bineînţeles, semaforul electric. De asemenea, cei mici au avut privilegiul de a se urca într-o maşină a poliţiei rutiere şi să folosească staţia şi amplificatorul. Drept recompensă, poliţiştii le-au oferit copiilor dulciuri şi diplome .

Poliţiştii rutieri şi cei de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii au mers apoi la Liceul Henry Coandă unde  s-au întâlnit cu elevii de gimnaziu. Aceştia au demonstrat că sunt cunoscători ai legislaţiei rutiere şi că sunt în siguranţă atunci când merg pe role. De altfel, pentru a se convinge  că elevii nu sunt în pericol în momentul în care se deplasează pe stradă au amenajat un mic traseu cu jaloane,pe care pasionaţii de role l-au parcurs fără probleme. La finalul întâlnirii,  poliţiştii le-au oferit cadou veste reflectorizante şi permise speciale pentru role.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS