17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVot cu scandal şi cauciucuri tăiate la Coşoveni

Vot cu scandal şi cauciucuri tăiate la Coşoveni

http://www.youtube.com/watch?v=7EYygZWKet0

\n

Alegerile parţiale pentru Consiliul Local şi pentru Parlamentul European au încins, ieri, spiritele în localitatea doljeană Coşoveni, după ce fostul primar al comunei i-a acuzat pe membrii PSD că au tăiat cauciucurile mai multor autoturisme ale candidaţilor PDL.

Peste 2.600 de cetățeni cu drept de vot din comuna Coşoveni au fost aşteptaţi, ieri, la urne, pentru a-şi alege cei 13 consilierii locali, dar şi pentru a da un vot pentru Parlamentul European.
Consiliul Local Coşoveni a fost dizolvat, la jumătatea lunii ianuarie, pentru că, din luna mai 2013, nici un consilier local nu s-a mai prezentat la şedinţe pe fondul unei răfuieli politice între actualul edil, Nicuşor Coandă, şi fostul primar, Ilie Dumitru.
Actualul primar declara anul trecut pentru GdS că predecesorul său i-ar fi asmuţit pe ceilalţi consilieri împotriva lui. „Nemulţumirea mea cea mai mare este faţă de liderul PDL la nivel local, Ilie Dumitru, care a fost primar trei mandate aici şi ar fi trebuit să ştie ce se poate întâmpla, unde putem ajunge cu nişte ambiţii din acestea. Aveam mai multe pretenţii de la dânsul. Din ambiţii personale se ajunge la această situaţie“, spunea Coandă. Pe de altă parte, Ilie Dumitru susţinea că s-a ajuns aici din cauza lui Coandă, care nu a ştiut să gestioneze situaţia.
„Consiliul Local Coşoveni s-a desfiinţat din cauza PNL, PC şi PSD. La alegeri le-am făcut majoritate, le-am ales viceprimar de la PNL. După nouă luni şi-a dat demisia şi din funcţia de viceprimar, şi din cea de consilier. Nu înţeleg ce se întâmplă. Vinovat este PSD şi PNL şi primarul pentru că nu a gestionat politic bine. E preşedintele organizaţiei, nu înţeleg ce s-a întâmplat“, spunea fostul primar.
În aceste condiţii, Prefectura Dolj a sesizat Tribunalul Dolj, iar instanţa a luat act de dizolvarea Consiliului Local Coşoveni. Ulterior, prin Hotărârea de Guvern nr. 283/2014, publicată pe 18 aprilie în Monitorul Oficial, s-a stabilit că alegerile din Coşoveni pentru consiliul local vor avea loc odată cu alegerile pentru Parlamentul European, pe 25 mai.

Alegeri cu… scântei

„Contrele“ dintre actualul şi fostul primar din Coşoveni nu au lipsit nici ieri, cu ocazia alegerilor. Spiritele s-au încins încă de dimineaţă, când doi candidaţi PDL pentru consiliul local şi-au găsit maşinile cu cauciucurile tăiate. Dacă Ilie Dumitru arăta cu degetul spre pesediştii din comună, care ar fi vandalizat trei autoturisme, actualul primar nu a vrut să comenteze acuzaţiile pedeliştilor.
„Având parcate maşinile în faţa proprietăţii, le-au fost tăiate cauciucurile. De ce până acum, în ultimii ani, în comuna Coşoveni nu a fost tăiat nici un cauciuc? Cum de azi-noapte (noaptea de sâmbătă spre duminică – n.r.) nu au mai funcţionat camerele de luat vederi şi cum se întâmplă că, atunci când au fost tăiate cauciucurile, s-a luat curentul? Sunt convins că din partea lor (membrilor PSD – n.r.) a venit acest lucru, pentru că, în ultima săptămână, au avut o conduită josnică“, a declarat Ilie Dumitru, fostul edil al comunei Coşoveni şi candidat pentru consiliul local.
Fostul primar a mai susţinut că actualul primar a recurs la ameninţări la adresa alegătorilor, care ar fi fost îndemnaţi să voteze PSD pentru a putea obţine de la primărie diverse documente. „Nu votezi, nu îţi dau adeverinţă pentru buletin, nu ai votat, nu ai fost cu mine, nu îţi dau adeverinţă de sănătate“, a mai spus Ilie Dumitru.
Unul dintre candidaţii din partea PDL, Cătălin Moja, care a rămas în pană cu două maşini, maşina sa şi autoturismul soţiei sale, era convins că pesediştii sunt autorii distrugerilor. „Părerea mea este că cei de la PSD au tăiat toate cauciucurile la maşinile celor din PDL, noaptea, când s-a luat curentul. Partidul ăsta e ceva de speriat, am ajuns să ne tăiem în cuţite. Dacă o ţinem aşa, o să ajungem să ne omorâm, să ne dăm foc la maşini şi la case. Le e frică că o să îi învingem!“, a explicat Cătălin Moja, candidat din partea PDL la Consiliul Local Coşoveni.
În schimb, actual primar, Nicuşor Coandă, a explicat că nu are ce comenta faţă de acuzaţiile aduse de Ilie Dumitru, însă a auzit despre incidentul privind distrugerea unei maşini. „Azi-noapte (în noaptea de sâmbătă spre duminică – n.r.), în jurul orei 3.00, a fost o pană de curent, iar eu am sesizat CEZ despre această problemă. Mai spre dimineaţă, am făcut altă sezizare la CEZ, cu specificaţia că suntem într-un proces electoral şi este important ca pana să fie remediată cât mai urgent. De dimineaţă, la ora 7 fără câteva minute, un cetăţean din comună a reclamat distrugerea cauciucurilor de la un autoturism“, a susţinut Nicuşor Coandă.    

Candidata PSD, reclamată de PDL

În cursul zilei de ieri, preşedintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, a declarat pentru Gazeta de Sud că la Coşoveni au existat probleme cu o candidată care ar fi semnat cereri pentru urna mobilă. „Sunt în jur de 2.000 de cereri de urnă mobilă, drept care noi am făcut nişte plângeri penale, mai întâi întâmpinare la secţia de votare. După aceea, am făcut contestaţie la BEJ şi în acelaşi timp plângeri penale împotriva câtorva medici de familie. În special, la Coşoveni, este o situaţie foarte interesantă, pentru că sunt cereri de vot cu urnă mobilă semnate de un medic candidat la Consiliul Local Coşoveni, care este primul pe listă la PSD. Şi ce este şi mai interesant este că pentru consiliul local sunt unele persoane care sunt netransportabile, dar acele persoane nu au făcut cerere şi pentru alegerile europene. Asta înseamnă că la alegerile europene se pot duce pe picioare, iar la cele locale nu“, a precizat Marian Jean Marinescu.
Printre medicii reclamaţi de conducerea PDL Dolj se numără şi Elena Gogonea, candidată PSD la consiliul local şi medic de familie în Coşoveni. Femeia a susţinut că nu a greşit cu nimic, iar reclamaţiile făcute de PDL sunt nefondate.
„A fost făcută o reclamaţie că am dat o adeverinţă medicală unui pacient cu un accident vascular, care nu este în evidenţa mea. În urma unei consultaţii, am dreptul să eliberez o adeverinţă medicală. Sunt şi candidată, dar acest lucru nu impietează cu nimic faptul că sunt şi medic. Acesta este părerea mea“, a spus Elena Gogonea.

Dosar penal pentru distrugere

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat că, ieri-dimineaţă, poliţiştii din Coşoveni au fost sesizaţi că anvelopele a trei autoturisme au fost tăiate de persoane necunoscute. Oamenii legii spun că, în urma plângerii, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere şi se fac cercetări pentru identificarea autorilor. Poliţiştii doljeni au precizat că, până ieri după-amiază, nu fusese depusă o plângere penală împotriva medicului din Coşoveni.

Alegeri Coşoveni

Pe listele electorale permanente din comuna Coşoveni sunt înscriși 2.613 cetățeni cu drept de vot. Formațiunile politice care au depus liste complete cu câte 17 candidați pentru cele 13 locuri de consilieri locali sunt PDL, Alianța Electorală PSD-UNPR-PC, PNL, PP-DD și Partidul Mișcarea Populară, iar Forța Civică a depus o listă cu doi candidați. În Coșoveni sunt trei secții de votare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS