9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVino să alergi şi ajut-o pe Eugenia să trăiască!

Vino să alergi şi ajut-o pe Eugenia să trăiască!

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova luptă pentru viaţa Eugeniei Negreţ, care suferă de cancer de mandibulă. Colegii fetei ne invită să luăm parte sâmbătă la campania „Alergăm pentru colega noastră – Eugenia“ şi împreună să strângem bani pentru a o ajuta să îşi plătească tratamentul care o ţine în viaţă.

Campania „Alergăm pentru colega noastră – Eugenia“ va avea loc sâmbătă, 24 mai, la ora 13.00, în Parcul „Nicolae Romanescu“ şi este organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova (SSMC), Societatea Studenţească de Chirurgie din România – Filiala Craiova (SSCR ), Organizaţia Studenţilor Farmacişti – Craiova (OSF) şi Societatea Studenţilor Stomatologi – Craiova (SSS). Cei care doresc să fie alături de Eugenia pot veni sâmbătă în Parcul „Romanescu“ în tricouri albe care simbolizează lupta pe care fata o duce zi de zi cu boala.
În cadrul campaniei „Alergăm pentru colega noastră – Eugenia“ va avea loc o întrecere de cros, iar toţi cei care vor să participe pot achiziţiona bilete în valoare de cinci lei, preţul reprezentând donaţia. În plus, pentru cei care vor trece prin parc şi vor să facă donaţii, dar şi pentru cei care vor să alerge va fi amenajat un loc unde li se va măsura tensiunea arterială. Biletele se pot cumpăra încă de vineri, de la cei care organizează campania: Anca Ofiţeru – 0764.836.619, Patricia Mercure – 0766.262.867.
Problemele de sănătate ale Eugeniei au apărut în 2007, când a fost diagnosticată cu osteosarcom de mandibulă, una dintre cele mai grave forme de cancer. Din acel moment au început lupta şi drumurile Eugeniei la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. La 15 ani, înainte de examenul de capacitate, când toţi colegii ei se pregăteau intens pentru admiterea la liceu, Eugenia se pregătea pentru prima operaţie şi pentru primele citostatice. Fata a reuşit să susţină şi examenul de capacitate şi a intrat cu una dintre cele mai mari medii la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova.

„Îmi doresc să trăiesc şi să devin un medic bun“

Din nefericire, boala a recidivat după patru ani. La o lună după ce s-a bucurat că a fost admisă la Facultatea de Medicină, după un examen de admitere greu, pentru care a învăţat pe patul spitalului, Eugenia a fost nevoită să treacă printr-o nouă operaţie şi să reia tratamentul cu citostatice.
Acum, boala de care suferă este la a doua recidivă locală şi, din păcate, au apărut şi metastaze pulmonare, motiv pentru care fata urmează un tratament oncologic continuu la Institutul Oncologic Cluj-Napoca.
Eugenia are nevoie de ajutorul nostru pentru continuarea tratamentului şi pentru a putea suporta costurile deplasărilor, cazarea, alimentaţia specială. Singurul venit este al tatălui, care este lăcătuş, însă şi el suferă de o afecţiune gravă – lupus.
Deşi măcinată de această boală cruntă, Eugenia continuă să lupte şi îşi doreşte să devină un medic bun. În zilele în care nu este internată, tânăra vine la facultate şi învaţă chiar mai bine decât un student fără probleme de sănătate. „Îmi doresc să trăiesc!“, ne spune Eugenia. Nu se dă bătută, deşi uneori se întreabă cât va mai rezista. Nu a încetat să spere că, undeva în lumea asta, cineva îi poate reda şansa la viaţă
„Noi, prietenii şi colegii Eugeniei, facem apel la toţi cetăţenii care din puţinul lor pot să doneze şi din acest puţin strâns, de la fiecare, o să reuşim să învingem boala. Astăzi, a fost alături de noi la stagii, vorbind cu pacienţii. Mâine nu mai este cu noi pentru că rolurile se inversează şi ea va fi pe patul de spital, urmând un tratament crâncen şi foarte greu de suportat pentru a distruge o tumoră malignă. Colega noastră este însă puternică, vrea să înveţe, să termine facultatea, să fie un medic care să vindece alţi oameni. Pentru toate acestea are nevoie de noi toţi! Orice ajutor este binevenit şi împreună vom duce la bun sfârşit visul ei“, a declarat Anca Ofiţeru, colega Eugeniei.
Detalii legate de caz găsiţi pe blog-ul destinat ei: http://www.eugenianegret.blogspot.ro/ Event facebook: https://www.facebook.com/events/1447745448801316/.

Puteţi dona bani şi în cont bancar

Dacă doriţi să o ajutaţi pe Eugenia, puteţi face donaţii în lei şi în contul bancar RO84RZBR0000060004391332, la Raiffeisen Bank, deschis pe numele Negreţ Ion, sau, telefonic, la numărul 0764.836.619, persoană de contact Anca Ofiţeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS