19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Alertă în Severin, după ce într-o scară de bloc a fost găsită o geantă care conţine un dispozitiv artizanal - UPDATE

Mehedinţi: Alertă în Severin, după ce într-o scară de bloc a fost găsită o geantă care conţine un dispozitiv artizanal – UPDATE

UPDATE (19:36) Dispozitivul artizanal descoperit în această după-amiază într-o geantă, în scara unui bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost ridicat de o echipă de genişti a Serviciului Român de Informaţii, iar poliţiştii au stabilit că acesta conţinea praf de artificii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că în urma cercetărilor s-a stabilit că dispozitivul nu prezenta pericol de explozie. „Dispozitivul a fost ridicat. S-a stabilit că este un conţinut de amestec pirotehnic folosit la confecţionarea artificiilor. S-a deschis dosar penal pentru deţinere de materiale pirotehnice fără drept”, a declarat Lohon.


(16:24) Autorităţile din municipiul Drobeta Turnu Severin, poliţia, trupe ale Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi alte unităţi de ordine sunt în alertă în acest moment, din cauza unei genţi suspecte care a fost găsită într-o scară de bloc din cartierul Crihala, în zona numită moara lui Toargă. Instalatorul din blocul respectiv a fost cel care a descoperit o geantă, după care a sunat la numărul de urgenţă 112. La faţa locului au venit poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, dar şi ofiţeri ai SRI, care în urma verificărilor au stabilit că în geantă se află un dispozitiv artizanal suspect. Zona a fost încercuită şi la faţa locului se aşteaptă o echipă de genişti de la Craiova care să ridice dispozitivul respectiv în condiţii de siguranţă.

Zona a fost izolată, iar circulaţia rutieră, dar şi cea pietonală, este oprită la această oră pe strada Migdalului din apropierea Pădurii Crihala din Drobeta Turnu Severin.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS