10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGardul Colegiului „Carol I“, refăcut din temelii

Gardul Colegiului „Carol I“, refăcut din temelii

http://www.youtube.com/watch?v=BD6UjoBVXLA

Lucrările de reabilitare şi consolidare a zidului de sprijin al Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova au luat startul ieri cu pregătirea terenului şi închiderea străzii Gheorghe Bibescu. Gardul, care devenise deja pericol pentru trecători, având un risc mare de prăbuşire, va fi refăcut în totalitate atât pe partea cu strada Bibescu, cât şi pe latura de pe strada Mihai Viteazul, până la vecinătatea cu Opera Română Craiova. „De astăzi (ieri – n.r.), încep lucrările pentru reabilitarea gardului la Colegiul Naţional «Carol I», care se vor desfăşura pe o perioadă de cinci luni şi care vor fi finalizate la sfârşitul lunii octombrie. În primul rând, vrem să anunţăm că se va închide strada Bibescu definitiv timp de două luni de astăzi încolo, după care circulaţia va fi restricţionată timp de cinci luni şi pe strada Bibescu, şi pe strada Mihai Viteazul, timp în care se va desfăşura efectuarea lucrărilor“, a explicat ing. Iulian Pavel, reprezentant al constructorului SC Lubserv SRL.

Noul zid, din beton armat şi cu structură metalică

În perioada următoare, vor fi tăiaţi copacii, iar gardul vechi va fi dărâmat. „Se va debuta cu pregătirea terenului, cu tăierea arborilor din spaţiul de lucru şi cu dărâmarea vechiului gard şi construirea celui nou. Acesta va fi un zid de beton armat cu structură metalică la partea superioară şi, oricum, va arăta mult mai bine decât cel vechi şi nu va mai fi un pericol pentru locuitori şi pentru cei care folosesc aceste străzi“, a mai precizat reprezentantul firmei. Investiţia este realizată din fonduri de la bugetul local, iar valoarea ei se ridică la aproximativ 400.000 de lei cu TVA.
Reamintim că, până pe 14 iulie, circulaţia va fi închisă pe strada Gheorghe Bibescu, iar după această zi, până pe 14 octombrie, se va restricţiona circulaţia pe banda dreaptă a sensului de mers pe strada Gheorghe Bibescu şi pe trotuarul aferent incintei Colegiului Naţional „Carol I“ de pe acest sector. Autoritatea locală roagă conducătorii auto şi pietonii să respecte semnalizările rutiere temporare care vor fi amplasate în zona lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS