16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Spectacol de muzică instrumentală și corală cu deţinuţii de la PMT şi elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu”

Craiova: Spectacol de muzică instrumentală și corală cu deţinuţii de la PMT şi elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu”

Sala de festivități a Liceului de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova va găzdui mâine, începând cu ora 10.00,  un amplu eveniment artistic prilejuit de implementarea proiectului cu finanțare europeană ”Viața după gratii”.

Evenimentul își propune să prezinte publicului o abordare integrată a metodelor de reintegrare socială a deținuților prin crearea unor punți de legătură, încă din perioada detenției,  cu membrii comunității.

În cadrul manifestării, un grup de deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri (PMT) Craiova va susține, alături de elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu”, un program artistic de muzică instrumentală și corală.

De asemenea, în foaierul sălii de spectacol va fi organizată o expoziție cu lucrări ale deținuților, realizate în cadrul orelor de educație plastică desfășurate la Școala Specială Craiova.

Participanții, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai societății civile, voluntari precum și reprezentați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, vor dezbate problematica reintegrării sociale a deținuților după punerea acestora în libertate în contextul implicării active a membrilor comunității, ca beneficiari direcți ai reducerii numărului de infracțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS