23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalNixon şi concubina sa, arestaţi pentru şantajarea unui avocat

Nixon şi concubina sa, arestaţi pentru şantajarea unui avocat

Condamnat pentru infracţiuni cu carduri de credit şi lipsire de libertate, Ionel Călin (fost Delcea), zis Nixon, a fost arestat pentru că a şantajat un avocat căruia îi dăduse 29.000 de euro ca să-i „aranjeze“ un dosar. Avocatul este cercetat pentru trafic de influenţă, iar în arest a ajuns şi concubina lui Nixon, condamnată şi ea pentru trafic de droguri după ce a fost prinsă cu câteva grame de cocaină şi canabis ascunse în… vagin.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Craiova au anunţat, ieri, că a fost începută acţiunea penală faţă de Ionel Călin, poreclit Nixon, de Ştefania Călin, concubina sa, şi față de avocatul Ion Bogdan Mitrache. Dacă Nixon este acuzat de cumpărare de influenţă şi şantaj, Ştefania Călin este cercetată pentru complicitate la aceste infracţiuni, iar avocatul Mitrache, de trafic de influenţă în formă continuată.
Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2013, Ion Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea, fiul avocatului Vasile Mitrache şi fratele judecătorului Andrei Mitrache de la Curtea de Apel Craiova i-a cerut 29.000 de euro lui Nixon, bani pe care i-a primit în trei tranşe. În schimbul banilor, avocatul Mitrache l-a lăsat să creadă pe Nixon că „are influenţă asupra magistraţilor judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să nu dispună şi să nu menţină arestarea preventivă a lui Călin Ionel şi a celor  doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora. Pentru a fi cât mai convingător, Mitrache Ion Bogdan s-a prevalat de relaţia de rudenie apropiată cu fratele său, magistrat judecător din cadrul Curţii de Apel Craiova“, au precizat procurorii DNA.
Este vorba de un dosar penal în care Ionel Călin, George şi Sorin Constantin, cei doi fii ai săi, dar şi Vasile Călin, fratele lui Nixon şi Robert Ciucure, au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri. Procurorii au reţinut că, în noaptea de 25 spre 26 mai 2013, membrii familiilor Ciucure şi Călin s-au încăierat după o urmărire în trafic. Cosmin Călinescu şi fratele său, Robert Ciucure, care circulau cu un Renault pe strada General Dragalina, au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin, Vasile Călin şi cei doi fii ai lui Nixon. Cei şase au coborât din maşini, iar Ciucure l-a înjunghiat în abdomen cu o sabie pe Ionel Călin, după care a rupt-o la fugă împreună cu Călinescu. Ciucure a fost prins după aproximativ 50 de metri de Vasile Călin, George și Sorin Constantin, care l-au altoit cu câteva scânduri smulse dintr-un gard, după care l-au băgat în portbagajul autoturismului Audi şi au plecat. Au fost prinşi însă de poliţişti, care fuseseră sunaţi de mai multe persoane care au văzut scandalul.
Pe 18 aprilie, anul acesta, Tribunalul Dolj i-a condamnat pe Ionel şi Vasile Călin la câte doi ani de închisoare cu executare, iar fraţii Constantin au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. Ciucure va fi judecat într-un dosar separat pentru tentativă de omor.

Supăraţi pe avocat

După ce fraţii Călin au fost condamnaţi, Nixon a început să-l ameninţe pe avocatul Mitrache, pentru a-i da banii înapoi, plus o dobândă. Astfel, anchetatorii au reţinut că Nixon „l-a constrâns pe avocat să îi restituie suma totală de 37.500 de euro, (constituită din suma de 29.000 de euro – reprezentând banii pe care Călin Ionel şi Călin Alina-Ştefania i-au remis-o avocatului pentru cumpărarea influenţei, la care a adăugat o dobândă de 8.500 de euro), ameninţându-l că, în caz contrar, va exercita acte de violenţă asupra sa şi a membrilor familiei sale“. Ca să pară credibil, Nixon a explicat că va apela la un grup de amici din Brăila, despre care a susţinut că „a mai băgat şi pe alţii în portbagaj“, că are cunoştinţe peste tot, că dispune de aparatură avansată de urmărire şi înregistrare pe care deja ar fi montat-o în autoturismul avocatului, dar şi că va formula plângere penală împotriva fratelui avocatului, pentru a-l discredita.
De asemenea, inculpatul Ionel Călin, ajutat şi însoţit de concubina sa, l-a căutat în mai multe rânduri pe avocatul Mitrache, acasă, la domiciliul părinţilor săi ori la instanţe, explicându-i că, în viitor, atât el, cât şi membrii familiei sale vor trece printr-un moment rău sau va da în vileag o faptă compromiţătoare pentru fratele său.
În acest fel, Nixon a reuşit să scoată de la avocat 3.000 de euro, un autoturism Touareg evaluat la 6.500 de euro, un teren în localitatea Drăgăşani, evaluat la 15.000 de euro şi suma de 4.000 de lei. Văzând că nu scapă de romi, avocatul a hotărât să se ducă la DNA şi să-i denunţe. Ulterior, în după-amiaza zilei de 9 mai, avocatul Mitrache s-a întâlnit cu Ionel şi Ştefania Călin în parcarea unui supermarket din Craiova, ocazie cu care Călin Ionel a primit de la avocat suma de 10.000 de euro, bani care fuseseră însă marcaţi de anchetatori. După prinderea în flagrant a celor doi, procurorii au dispus efectuarea unor percheziţii în casele lui Nixon de pe strada Alexandru cel Bun. În cursul zilei de sâmbătă, Ionel şi Ştefania Călin au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile. În schimb, avocatul Mitrache este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. La acţiunea de prindere în flagrant şi la percheziţii au participat şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Dolj.

Concubina lui Nixon, prinsă cu cocaina în vagin

Ştefania şi Ionel Călin, dar şi Constantin Călin, Sorin Constantin şi Lucian Soare au fost trimişi în judecată în iulie 2008, într-un dosar de trafic de droguri. La începutul lunii iunie 2008, poliţiştii au aflat că Nixon, fiul său, Sorin, zis Bingo, şi Ştefania Călin intenţionau să plaseze o cantitate de droguri în Craiova. A fost organizat un flagrant, cei trei suspecţi fiind reţinuţi la intrarea în Craiova, pe DE 70, în timp ce se deplasau cu un Audi.
După blocarea maşinii în trafic, cei trei romi nu au vrut să coboare şi s-au încuiat în maşină, fiind scoşi cu forţa de poliţişti. S-a trecut la percheziţionarea automobilului şi a celor trei, dar nu au fost găsite droguri, în ciuda informaţiilor pe care le aveau poliţiştii. În ultimă instanţă, oamenii legii au hotărât ca Ştefania Călin să fie supusă unui control ginecologic, bănuind că ea a ascuns stupefiantele. În vaginul femeii au fost găsite aproape nouă grame de cocaină amestecată cu cafeină şi fenacetină, dar şi şase grame de canabis, iar anchetatorii au stabilit că drogurile găsite asupra craiovencei fuseseră procurate din Roma de alt membru al grupului, Constantin Călin, şi introduse în ţară de „Bingo“ prin Vama Cenad, ascunse în pungi de cafea. În urma cercetărilor, a mai fost identificat şi reţinut alt membru al grupului – craioveanul Lucian Soare.
În octombrie 2008, patru dintre cei cinci inculpaţi s-au ales cu pedepse de trei şi patru ani de închisoare cu suspendare, iar al cincilea – Nixon – a fost achitat, fiind găsit nevinovat. Achitarea a fost menţinută şi de Curtea de Apel Craiova, printr-o decizie emisă în luna aprilie 2009.
În acest dosar, Nixon a fost arestat preventiv între 3 iunie şi 20 octombrie 2008. Ulterior, după ce a fost achitat, Nixon a dat statul în judecată, iar instanţele au dispus să primească 5.000 de euro drept daune morale.

Nixon, condamnat şi în dosarul lui Iustin Covei

Acelaşi Ionel Călin a fost trimis în judecată în dosarul nr. 11872/3/2010, în care Iustin Covei şi alţi 17 inculpaţi au fost acuzaţi de comiterea de infracţiuni cu carduri de credit, iar la sfârşitul lunii ianuarie, anul acesta, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat. Dacă Iustin Covei a fost condamnat la şapte ani de închisoare, Jean Mihăilă şi Petrel Hălănei au primit câte opt ani de închisoare, în timp ce Ionel Călin, Marius Trîncă, Andrei Sandu şi Marius Dancă au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare. Alţi opt inculpaţi – Dan Bârcă, Sergiu Dumitru, Eman Vătămăniţă, Florin Dirivan, poreclit Fulgerică, Alin Şoşa, Sorin Buruiană, Dragoş Dumitrescu şi Adrian Abagiu – au fost condamnaţi la câte cinci ani de puşcărie, iar Tudor Rada, Ionuţ Tuţă şi Mihai Ţîştea au primit câte şase ani de închisoare. Hotărârea Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel atât de inculpaţi, în prezent dosarul fiind pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS