11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGospodării şi drumuri judeţene inundate în Dolj în urma ploilor

Gospodării şi drumuri judeţene inundate în Dolj în urma ploilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia” al judeţului Dolj a prezentat situaţia raportată în municipiul Craiova şi în judeţ în urma precipitaţiilor abundende căzute în ultimele zile.

În Craiova, străzile Homer, Ipoteşti şi Aleea IV Brestei sunt parţial inundate, în aceste zone intervenind echipe ale Companiei de Apă Oltenia.

În comuna Carpen, sat Cleanov, 35 de gospodării sunt inundate, iar drumul comunal DC61 este blocat în zona trecerii peste pârâul Desnăţui. În această zonă intervin 11 subofiţeri ai ISU Dolj cu un autocamion de intervenţie, o barcă, două motopompe şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Carpen.

În comuna Greceşti 30 de gospodării şi şapte case sunt inundate (cinci case în satul Busu şi două case în satul Greceşti) iar DJ 606B este inundat pe o lungime de 100 de metri, între satele Greceşti şi Busu.

Două gospodării şi o casă sunt inundate în oraşul Filiaşi, sat Răcarii de Sus, aici intervenind ISU Dolj cu cinci subofiţeri şi o autospecială.

În comuna Coţofenii din Dos, sat Mihăiţa au fost raportate scurgeri de pe versanţi şi există posibilitatea producerii unei alunecări de teren. În zonă intervine CLSU Coţofenii din Dos cu forţe proprii şi un buldoexcavator.

În comuna Braloştiţa, sat Sfircea două gospodării sunt inundate şi o porţiune de şapte metri de drum comunal este inundată, fără ca traficul rutier să fie afectat.

În comuna Argetoaia, pe DJ 606B , între satele Novacu şi Câmpu Crucii este inundat pe o lungime de 30 metri, însă circulaţia autovehiculelor nu este afectată.

În comuna Scaeşti, între satele Scaeşti şi Valea lui Pătru, apele traversează DJ 606 A pe un sector de drum de 200 de metri, dar nici aici circulaţia rutieră nu este afectată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS