14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Şeful Poliţiei Române audiat în dosarul baronului Adrian Duicu

Mehedinţi: Şeful Poliţiei Române audiat în dosarul baronului Adrian Duicu

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost audiat miercuri, 30 aprilie, de procurorii anticorupţie, în calitate de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie.
    Surse judiciare au precizat pentru “Adevărul” că Petre Tobă a fost audiat în calitate de martor, motivul fiind acela că numele său a apărut în stenogramele din referatul întocmit de procurorii DNA. Anchetatorii susţin că Adrian Duicu s-ar fi folosit de influenţa sa politică pentru a-l promova pe şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, într-o funcţie de conducere în Ministerul de Interne. Adrian Duicu ar fi mers la Guvern în iunie 2013 pentru a rezolva această problemă, ocazie cu care l-ar fi sunat pe Ştefan Ponea chiar din cabinetul premierului, spunându-i că Victor Ponta l-a chemat pe Petre Tobă la Guvern. În momentul în care chestorul Tobă s-a prezentat la Guvern, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi i-ar fi cerut promovarea în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Ministerul de Interne a comisarului-şef Ştefan Ponea.
    Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, pe 4 aprilie, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, dar şi a omului de afaceri mehedinţean Constantin Popescu. Cei trei, dar şi alte opt persoane, sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită şi la abuz în serviciu, folosire a influenţei şi autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicităţii cu scopul de a obţine foloase necuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS