10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Duicu a mai primit 30 de zile de arest preventiv

Adrian Duicu a mai primit 30 de zile de arest preventiv

Şansele ca fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, să scape de arest sunt din ce în ce mai slabe. Curtea de Apel Bucureşti a publicat pe portalul său că mandatele celor trei suspecţi au fost prelungite cu încă 30 de zile, începând cu 4 mai până pe 2 iunie 2014 inclusiv. Adrian Duicu, Ştefan Ponea, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, dar şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Aceştia sperau ca de săptămâna viitoare să fie cercetaţi în libertate.
Magistraţii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondate cererile de înlocuire a arestării preventive a lui Adrian Duicu, Constantin Popescu şi Ştefan Ponea. Cei trei pot să conteste decizia magistraţilor.
Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Adrian Duicu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi pe 18 aprilie, printr-un ordin emis de prefectul Nicolae Drăghiea.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.
Constantin Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.
La conducerea CJ Mehedinţi a fost numit Aladin Georgescu, unul dintre vicepreşedinţii consiliului judeţean.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS