14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn înger fără o aripă - Cancerul a lăsat fără o mână un elev de 16 ani

Un înger fără o aripă – Cancerul a lăsat fără o mână un elev de 16 ani

Cristian Rostogolea, un băiat de 16 ani, din localitatea gorjeană Runcu, trăieşte de aproape un an o dramă de neînchipuit pentru un adolescent. Boala cumplită numită cancer osos l-a lăsat fără mâna dreaptă cu care scria şi fără de care viaţa sa s-a schimbat radical. Pentru a-i salva viaţa, medicii bucureşteni au decis anul trecut să îi amputeze mâna dreaptă. Astfel s-a oprit momentan cancerul osos care îi cuprinsese membrul superior drept şi care risca să se răspândească în tot corpul. Decizia cadrelor medicale a fost radicală, iar mâna a fost amputată din umăr. Băiatul este acum un înger fără o aripă şi speră că, într-o zi, va putea să redevină ceea ce a fost şi să îşi recâştige libertatea pe care a avut-o până la jumătatea anului trecut. Cristian Rostogolea este tratat în continuare pentru a fi stopată înaintarea cancerului în restul organismului şi speră că va avea norocul pentru ca într-o zi să poată avea o mână nouă care să îl ajute în viaţa de zi cu zi.

O viaţă schimbată într-o secundă

Adolescentul spune că tot ce îşi doreşte în prezent este o nouă mână care costă însă foarte mult. Proteza respectivă este specială şi costă între 20.000 şi 30.000 de euro. Banii familiei au fost cheltuiţi până acum pe tratamentele pentru stoparea cancerului osos şi nu mai există alte resurse financiare pentru a-i reda speranţa tânărului chinuit de boală. Aceasta, pentru că elevul de 16 ani are în continuare dureri mari, care îi tulbură atât zilele, cât şi nopţile. „Este tot ce îmi doresc acum. Vreau în primul rând să mă fac bine, să am mâna dreaptă, să fiu ca toţi ceilalţi. Este visul meu. Vreau să merg mai departe la şcoală, cât de departe voi putea. Pe primul loc este acum sănătatea şi să pot avea din nou o mână, o proteză care să mă ajute la tot ce fac şi la şcoală. Le mulţumesc tuturor celor care au fost până acum alături de mine şi m-au ajutat cu ce au putut. E de ajutor şi o vorbă bună pentru a merge mai departe. Este multă lume care nu are prea multe, dar care te ajută din inimă sau măcar sufleteşte“, a spus Cristi.

Venitul familiei este de o mie de lei

Nicoleta Bilan, mama băiatului, este recăsătorită, iar alături de soţul său nu dispune din păcate de prea multe venituri pentru a împlini visul băiatului. Venitul lunar este compus din indemnizaţia specială pe care o primeşte Cristi Rostogolea şi salariul tatălui său. Suma totală de care dispune familia este de numai 1.000 de lei în fiecare lună.
„Ne este foarte greu. Ne-au ajutat oamenii până acum. Este o luptă grea pe care o ducem. A fost o decizie dură când i-a fost amputată mâna, dar asta i-a salvat viaţa. Ar fi pentru noi toţi o fericire să îi găsim o mână care să îl ajute. Soţul are 800 de lei salariul şi este alături de noi zi şi noapte. În total, dispunem de numai o mie de lei, din care trebuie să achităm tot. Cheltuielile noastre lună de lună cu tratamente şi cu tot sunt de 3.000 de lei. Nici nu ştiu cum ne descurcăm de mai trece încă o lună şi vedem că reuşim să începem alta. Mergem la tratament periodic pentru a stopa cancerul până la capăt şi căutăm susţinere pentru a obţine o mână pentru Cristi“, a spus Nicoleta Bilan, mama elevului bolnav de cancer. Cristian Rostogolea este susţinut şi de Asociaţia de Oncologie „Sfânta Ana“ din Târgu Jiu, condusă de Bogdana Costoiu. Asociaţia s-a implicat în ajutorarea cu tratamente şi asistenţă medicală.

Conturi pentru donaţii

Cei care doresc să îl ajute pe Cristi o pot face în conturile deschise la Banca Transilvania. Conturile pentru donaţii sunt următoarele: RO42BTRLRONCRTO215115801 (lei) şi RO89BTREURCATO215115801 (euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS