16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalȘoferița mașinii care s-a răsturnat în râul Olt, cercetată în libertate

Șoferița mașinii care s-a răsturnat în râul Olt, cercetată în libertate

\n

Tânăra aflată la volanul mașinii care s-a răsturnat în noaptea de vineri spre sâmbătă în râul Olt, accident în urma căruia două persoane au murit, va fi cercetată în stare de libertate, ea fiind acuzată de ucidere din culpă și conducere fără permis, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu, citat de agerpres.ro.

Fata, în vârstă de 20 de ani, a condus în cursul nopții trecute, pe un drum din imediata apropiere a râului Olt și a barajului de acumulare de la Slătioara, un automobil în care se afla prietenul ei, în vârstă de 19 ani, și un adolescent de 17 ani din comuna Teslui. Tânăra nu avea permis de conducere.

Potrivit Claudiei Radu, în urma cercetărilor s-a stabilit că fata aflată la volan nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil umed, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat cu autoturismul în parapetul de protecție al barajului, căzând apoi în râul Olt. Tânăra a reușit să iasă din autoturismul care se scufunda și să se salveze. Ea a solicitat ajutorul unei persoane care trecea prin zonă și care a sunat la 112 pentru ajutor.

La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt cu un autocamion, două autospeciale și o barcă pneumatică cu motor. La intervenție s-a deplasat și grupa operativă condusă de șeful ISU Olt, Marin Pică.

Tânăra care a reușit să iasă din mașină a fost preluată de SMURD în stare conștientă, agitată, cu escoriații la mâini și picioare, fiind transportată la Spitalul Slatina pentru îngrijiri medicale. Alte echipaje de pompieri au început operațiunile de căutare a automobilului căzut în apă și a persoanelor aflate în acesta. Mașina a fost găsită în apa râului Olt, la o adâncime de aproximativ cinci metri și o distanță de aproximativ șase metri de mal. În automobilul scufundat, pe scaunul din dreapta față, a fost găsit trupul neînsuflețit al unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Teslui. El era deținătorul mașinii și avea permis de conducere.

Intervenția pompierilor a continuat pentru găsirea celei de-a treia persoane care se afla în autoturism, un tânăr de 17 ani din comuna Teslui. Pentru căutarea lui reprezentanții ISU Olt au solicitat ajutorul scafandrilor de la ISU Mehedinți, care au ajuns la Slatina sâmbătă dimineața și au reușit să găsească și scoată din apă corpul adolescentului în aproximativ o oră și jumătate.

În dosar se fac cercetări pentru ucidere din culpă și conducere fără permis, fata care s-a aflat la volan în momentul accidentului urmând să fie cercetată în stare de libertate, conform deciziei procurorului de caz. Ea nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS