9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGigi Neţoiu nu mai vrea să fie „cazat“ în Penitenciarul Craiova

Gigi Neţoiu nu mai vrea să fie „cazat“ în Penitenciarul Craiova

După nici două luni de puşcărie, fostul acţionar al FC Dinamo şi al Universităţii Craiova, deputatul Gheorghe Neţoiu, ales în circumscripţia electorală nr. 17 Dolj şi condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor“, cere schimbarea regimului de detenţie. În acelaşi timp, Neţoiu a formulat o contestaţie în anulare pentru a scăpa de pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare.
Pe 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti a condamnat definitiv opt inculpaţi din dosarul „Transferurilor“. Este vorba de fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos (trei ani şi opt luni de închisoare), managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica (trei ani şi şase luni de închisoare), dar şi de fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea (şase ani şi patru luni de închisoare). Tot şase ani şi patru luni de închisoare a primit şi fostul impresar Ioan Becali, iar impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, iar Gheorghe (Gigi) Neţoiu a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni. Gică Popescu, ultimul dintre cei opt inculpaţi, a fost condamnat la trei ani şi o lună de închisoare.
În seara zilei de 4 martie, Gigi Neţoiu a fost dus de poliţiştii doljeni în arest, după care a fost transferat la Penitenciarul Craiova. Aici, comisia pentru stabilire a regimului de executare a pedepselor a hotărât ca Gigi Neţoiu să execute pedeapsa în regim închis, motiv pentru care a rămas încarcerat în penitenciarul de pe strada Vasile Alecsandri din Craiova.
Ulterior, pe 19 şi pe 24 aprilie, condamnatul Neţoiu a formulat două plângeri la Judecătoria Craiova, prin care a contestat regimul închis de detenţie. Ieri, la primul termen, instanţa a hotărât să amâne judecarea plângerii formulate de Neţoiu până pe 8 mai, când se va discuta dacă cele două plângeri vor fi conexate. Dacă va avea câştig de cauză şi îi va fi schimbat regimul de detenţie în regim semideschis, cel mai probabil Neţoiu va fi transferat la Penitenciarul Pelendava, unde execută o pedeapsă de trei ani de închisoare şi fostul primar Antonie Solomon.
De asemenea, avocaţii lui Gigi Neţoiu au formulat la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie în anulare, o cale extraordinară de atac împotriva unei condamnări definitive, în încercarea de a-şi scăpa clientul de pedeapsa de trei ani şi patru luni de puşcărie. Primul termen pentru judecarea contestaţiei a fost stabilit de magistraţii bucureşteni pentru 15 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS