17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCauciucuri „arse“ şi drift pe dealul Bucovăţului

Cauciucuri „arse“ şi drift pe dealul Bucovăţului

Dealul Bucovăţului va fi duminică, 27 aprilie, locul unde se va desfăşura evenimentul sportiv „Bucovăţ Spring Hill Climb“, organizat de Asociaţia Club Sportiv Midnight Racers şi ACR Dolj. Evenimentul sportiv de pe dealul Bucovăţului este primul organizat anul acesta de Midnight Racers, fiind aşteptat atât de piloţi, cât şi de cei pasionaţi de automobilism. Acesta se va desfăşura în intervalul orar 9.00 – 14.00. Taxa de înscriere a fost stabilită la suma de 130 de lei, la fel ca şi în vara anului trecut.
Înscrierile pentru participanţii din Craiova au început deja şi se pot face până sâmbătă, 26 aprilie, la ora 18.00, iar inspecţia tehnică a maşinilor se va face la Centrul Multifuncțional Craiova, în cadrul evenimentului „Carmaniacs by GranTurismo“. Participanţii din afara Craiovei se pot înscrie în cursă inclusiv duminică dimineaţă, însă în limita numărului de 50 de autoturisme.
Sunt şapte grupe de participare, începând de la maşini cu motoare de 1.400 cmc  şi până la automobile cu motoare turbo şi tracţiune integrală ori cu motoare diesel.
Până ieri, în jurul prânzului, se înscriseseră pe liste 47 de participanţi, ca deschizători de traseu (forlighter) fiind anunţaţi Sorin („HAI“) Ene şi Radu Stan (cu BMW E30 şi Nissan 200SX).
Sorin „HAI“ are şi „misiunea“ de a face „taxi drift“ pe dealul Bucovăţului. Mai exact, pasionaţii de drift se pot urca în maşina lui Sorin şi, pentru suma de 50 de lei, vor fi duşi pe dealul Bucovăţului.
Organizatorii evenimentului de duminică au mai precizat pentru GdS că această cursă constituie un ultim antrenament pentru pilotul craiovean Mihnea Duţescu înaintea intrării în circuitul european profesionist de viteză în coastă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS