22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDelegaţie lituaniană în vizită la CJ Dolj

Delegaţie lituaniană în vizită la CJ Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit astăzi, la Palatul Administrativ, vizita unei delegaţii din regiunea Siauliai, din Lituania, formată din reprezentanţi din domeniile educaţional, administrativ şi sanitar. Întâlnirea, desfăşurată în sala de şedinţe a CJ, a fost organizată la iniţiativa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, în cadrul unui proiect de parteneriat interinstituţional Comenius Regio, derulat cu fonduri europene. În cadrul discuţiilor, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a subliniat rolul esenţial pe care îl joacă atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea regională.

Parteneriatul Comenius Regio intitulat „A bridge to leadership” se desfăşoară în perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2015, în proiect fiind implicate Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în colaborare cu Organizaţia „Salvaţi Copiii” – filiala Dolj, Asociaţia „Edulife” Craiova, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” Craiova, pe de-o parte, şi Departamentul de Educaţie şi Sport al Municipalităţii Siauliai, în cooperare cu Şcoala Primară Kairiai, Şcoala Multifuncţională Kurtuvenai, Şcoala de înot „Delfinas” şi Centrul de Ortopedie – Traumatologie al Spitalului Republican Siauliai, pe de altă parte.

Proiectul are un buget de 47.130 de euro şi este finanţat în proporţie de 75 la sută din bugetul Comisiei Europene, restul fiind acoperit de către beneficiari și parteneri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS