20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPapa le-a cerut credincioșilor să ducă spiritul credinței până la marginile Pământului

Papa le-a cerut credincioșilor să ducă spiritul credinței până la marginile Pământului

Papa Francisc (foto) le-a cerut catolicilor să ducă spiritul credintei „până la marginile pământului”, sâmbătă seara, în cadrul slujbei pascale din biserica Sfantul Petru, scrie AFP, citat de hotnews.ro. În cadrul predicii sale, Jorge Bergoglio a afirmat ca Paștile reprezintă „ceva frumos”, „care aduce noi energii la rădacina credinței noastre”.

Mesajul său reamintește dorința sa legată de o biserică catolică mai apropiată de oamenii simpli, mai internaționalizată și mai puțin centrată pe Vatican.

Papa Francisc a cerut astfel credinciosilor să devină „martori” ai învierii lui Hristos, adăugând: „Nu este un pas inapoi, nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Iisus care a aprins lumea si pentru a-l duce tuturor, până la căpatul Pamântului”.

Astăzi, în ziua cea mai sfântă în calendarul catolic, Papa va celebra slujba de Paști în Piața Sfântul Petru, urmată de binecuvantarea Urbi et Orbi, de la balconul Bisericii Sfântul Petru, acolo unde a apărut pentru prima oara în calitate de papă, dupa alegerea sa, în martie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS