12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Trei victime ale unui accident rutier, în stare gravă la spital. Un copil de 4 ani, operat de urgență

Craiova: Trei victime ale unui accident rutier, în stare gravă la spital. Un copil de 4 ani, operat de urgență

Trei persoane, între care și un copil de 4 ani, au ajuns aseară în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Craiova, victime ale unui accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Caracal. În starea cea mai gravă s-a aflat copilul, care, potrivit medicilor din UPU, a fost adus în Urgență în șoc hemoragic și politraumatizat, fiind internat în Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică și operat imediat.

„În cazul copilului s-a intervenit chirurgical de urgență, din cauza unui traumatism abdominal închis sever, evoluția sa post-operatorie fiind una bună”, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, medic primar de urgență și purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Potrivit medicului craiovean, celelalte două persoane ajunse la spital au fost mama și bunicul copilului, de asemenea în stare gravă. „Bunicul era politraumatizat, cu traumă cranio-cerebrală acută minoră și cu un traumatism toraco-abdominal și de bazin, fiind internat în Clinica de Chirurgie Toracică, stabil hemodinamic și respirator. Mama copilului a primit îngrijiri de urgență în aria de Traumatologie, fiind politraumatizată”, a afirmat dr. Cristina Geormăneanu.

Aceasta a mai menționat că în seara de Înviere la UPU Craiova a mai ajuns un copil, tot victimă a unui accident rutier, însă starea lui nu a fost gravă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS