9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderii lui „Creţu“ au ajuns în arest

Carderii lui „Creţu“ au ajuns în arest

Patru dintre cei şase tineri condamnaţi definitiv, luni, la pedepse de patru şi cinci ani de închisoare pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit, au fost ridicaţi de poliţişti marţi seară şi duşi în arestul IPJ Dolj. Este vorba de Marius Ionele (fost Voinea), de 34 de ani, condamnat la cinci ani de închisoare, Florin Staicu, de 28 de ani, condamnat la patru ani de închisoare, Ninel Bârzăneanu, de 33 de ani, condamnat la cinci ani de închisoare, toţi din Craiova, dar şi de Dorin Măceşanu, de 34 de ani, domiciliat în Bucureşti, condamnat la cinci ani de închisoare.
Ionuţ Bârzăneanu, zis Lulă, fratele lui Ninel Bârzăneanu, condamnat şi el la patru ani de închisoare, nu fusese găsit până ieri de poliţiştii craioveni. De asemenea, alt membru al grupului infracţional, Harry Horvath, domiciliat în Bucureşti, condamnat la patru ani de puşcărie, urmează să fie încarcerat de oamenii legii din Capitală.
Cei şase au fost condamnaţi definitiv luni de magistraţii Curţii Supreme.
Procurorii DIICOT au reţinut că gruparea infracţională formată din cele şase persoane şi-a început activitatea încă din anul  2007, când acţiona în Italia, unde era montată aparatura, erau clonate cardurile şi se făceau retragerile frauduloase. Ulterior, membrii grupului au hotărât să transfere datele obţinute în Statele Unite, unde se clonau cardurile şi se făceau retragerile de numerar. De asemenea, la început, membrii grupării împărţeau în mod egal cardurile clonate, însă după ce retragerile au început să se facă în SUA, fiecărui membru îi revenea o cotă parte în numerar. În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT s-a mai consemnat că „pe lângă persoanele implicate direct în activitate, o situaţie aparte o avea Marius Ionele (fost Voinea), care primea o parte egală cu a celorlalţi, deşi nu desfăşura o activitate directă în cadrul grupului, ci doar asigura protecţia membrilor, fiind, de fapt, liderul grupării, care primea «taxa de şmecher»“.
Iniţial, în iulie 2011, Tribunalul Dolj i-a condamnat pe „Creţu“, Ninel Bârzăneanu, Dorin Măceşanu şi Florin Staicu la câte şapte ani şi şase luni de închisoare, iar pe Horvath – la patru ani. Ionuţ Bârzăneanu a fost condamnat, la rândul său, la cinci ani de închisoare. Ulterior, la apel şi recurs, pedepsele celor şase inculpaţi au fost reduse la patru sau cinci ani de puşcărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS