11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Festival de tradiții și obiceiuri de Paște, la Târgu Jiu

Gorj: Festival de tradiții și obiceiuri de Paște, la Târgu Jiu

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a organizat zilele trecute Festivalul „Tradiții și obiceiuri de Paște”, ediția a II-a, eveniment care s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Festivalul a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” și a făcut parte din programul de activități din săptămâna „Școala altfel”. În cadrul spectacolului au susținut câte un scurt concert de colinde tradiționale de Florii și cântări din perioada pascală și prepascală Corul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” și Corala Nikofonis, dirijate de diac.prof. Lăzărica Nicușor.

Copiii din cadrul Centrului social pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare”, îndrumați de pr. Ciprian Sîrbu, au prezentat sceneta „Biruința vieții. Învierea lui Hristos” iar elevii clasei I, îndrumați de institutor Mirabela Nicovală, au interpretat sceneta „Povestea celor trei copaci”. Evenimentul a reunit câteva sute de spectatori și a fost organizat în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Protopopiatele Târgu Jiu Nord și Sud, Centrul social pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala Sfântul Irodion de la Lainici – Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS