12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Grevă la fabrica de confecţii din Calafat

Dolj: Grevă la fabrica de confecţii din Calafat

Circa 300 de angajaţi ai fabricii de confecţii din Calafat, Maglierie Cristian Impex, au ieşit în stradă în această după-amiază, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au încasat salariile, care trebuia să fie plătite de vineri, 11 aprilie. De teamă că nu vor avea ce să le pună copiilor pe masă de Sărbătorile Pascale, angajaţii au protestat în faţa fabricii.

„Am intrat de dimineaţă la lucru, dar când am auzit că nu ne dau banii nici astăzi, am ieşit în stradă, în faţa fabricii. Sunt 300-400 de oameni în stradă. Patronii ne spun că nu au bani şi că ne dau mâine banii, dar noi nu îi mai credem”, a spus Alexandru Anghel, un protestatar care ne-a sesizat la redacţie.

Contactat telefonic, deţinătorul fabricii de confecţii Maglierie Cristian Impex, Luca Mantovani, a declarat că salariile au întârziat două-trei zile „pentru prima dată în 20 de ani”, din cauza unor dificultăţi în încasarea banilor pe plan internaţional.

El a dorit să îşi liniştească angajaţii şi a adăugat că în cursul zilei de mâine aceştia îşi vor primi salariile. „Mâine ajung banii fără probleme! Se vor plăti salariile oamenilor cu siguranţă”, a declarat Mantovani, pentru Gazeta de Sud.


Editor: Delia Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS