12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlantele Primăriei Craiova de 7.500 de euro bucata

Plantele Primăriei Craiova de 7.500 de euro bucata

\n

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public din subordinea Primăriei Craiova a început să amplaseze în sensurile giratorii din oraş celebrele figurine din plante cumpărate la preţuri de autoturisme noi. Craiovenii pot admira deocamdată doar figurinele în formă de cal, cal cu jocheu şi ceaşcă cu farfurie, adică cele mai scumpe dintre achiziţii, pe care regia le-a montat la kilometrul zero, sub pasajul suprateran.
Craiovenii pot vedea, în sfârşit, cum arată misterioasele figurine din plante achiziţionate direct de la firma Cris Garden din Bucureşti de către Primăria Craiova. Figurinele merită toată atenţia, deoarece preţul fiecăreia dintre ele este deosebit.
Forma de tip cal cu jocheu a fost achiziţionată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public din subordinea primăriei şi a costat 12.215 (circa 3.500 de euro) lei bucata. Regia a cumpărat două, deci suma totală de achitat a fost de 24.430 de lei. Figurina în formă de cal a fost achiziţionată direct de Primăria Craiova, care a plătit 35.529 de lei (circa 7.500 de euro) pe bucată. Întrucât a cumpărat două bucăţi, municipalitatea a achitat în total 71.058 de lei. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, descrierea acestei figurine a fost următoarea: „Formă din conifer în container, model cal, confecţionată din cupressocyparis leylandii, dimensiuni 240/260 cm. Garanţie produs: 12 luni“.
Primăria a achiziţionat şi şase figurine reprezentând o ceaşcă cu farfurie, fiecare costând 6.200 de lei. Achiziţiile au fost efectuate în cursul anului trecut, iar ele mai cuprind patru figurine în formă de urs la preţul de 4.350 de lei fiecare, şi un ceainic care a costat 6.600 de lei. Conform anunţului de pe SEAP, în cazul ceainicului, planta trebuia „să fie plasată într-un vas; forma din conifere să fie rezistentă la condiţiile climatice ale zonei; structura cu plantă să aibă acoperire integrală; înălţimea să fie de minimum 140 cm; prezentarea să fie în container. Obiectul achiziţiei de produse are inclus şi montajul acestora. Perioada de garanţie să fie de minimum 12 luni de la recepţia acestuia”. De asemenea planta trebuia să fie confecţionată din „juniperus pftzeriana aurea“.
RAADPFL urmează să le amplaseze şi pe acestea în oraş, dacă nu a făcut-o deja. Ultima dată când GdS a întrebat de soarta figurinelor a fost la începutul acestui an. Într-un răspuns trimis de primărie se precizau următoarele: „Figurinele din plante au fost achiziţionate în luna decembrie 2013. Acestea au fost predate în custodiei RAADPFL Craiova, amplasarea lor în oraş realizându-se când condiţiile climaterice o vor permite. S-a ales varianta cumpărării directe, întrucât valoarea estimată a achiziţiei nu depăşeşte echivalentul în lei a 30.000 de euro exclusiv TVA, iar în conformitate cu articolul 19 din OUG nr. 34/2006, autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei nu depăşeşte echivalentul în lei a 30.000 de euro exclusiv TVA pentru fiecare achiziţie de produse ori servicii, respectiv a 100.000 de euro exclusiv TVA pentru fiecare achiziţie de lucrări“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS