10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOfertă de angajare la videochat, la Bursa generală a locurilor de muncă

Ofertă de angajare la videochat, la Bursa generală a locurilor de muncă

\n

Sute de persoane, în special tineri absolvenţi, au participat vineri, de la ora 10.00, la Bursa generală a locurilor de muncă, găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a contactat peste 200 de agenţi economici, din care 56 au pus la dispoziţia celor interesaţi 558 de locuri de muncă. Dintre acestea, doar 61 au fost pentru absolvenţii de studii superioare.
Atât participarea, cât şi numărul locurilor de muncă au fost peste oferta anului trecut, astfel încât şansele de angajare, mai ales pentru cei cu studii medii, au fost mai mari. Câteva zeci de tineri au şi fost angajaţi pe loc de agenţii economici veniţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Printre angajatorii care s-au prezentat vineri dimineață la această bursă a existat şi unul care caută tinere pentru videochat. Din sutele de șomeri, nimeni nu s-a arătat interesat să intre în studioul intitulat „Fetele rele“, deși se oferă bonus de 500 de dolari la angajare. Administratorul susţine că, atunci când nu va mai exista industria mineritului la Gorj, taţii vor veni de mână cu fetele să le angajeze la videochat şi că este opţiunea tinerelor să meargă cu troleul sau cu o maşină de lux.
„Nu cred că aş accepta să fac aşa ceva, chiar dacă se oferă un salariu foarte bun şi prima aceea de început. Vreau să am şi eu o familie, şi am rude, părinţi. Sunt unele domenii de activitate care nu sunt compatibile cu viaţa de familie, mai ales dacă ai copii sau vrei să ai“, a declarat una dintre tinerele prezente la Bursa locurilor de muncă Gorj, care nu s-a arătat interesată de video chat chiar dacă se oferea un salariu consistent.

80 de locuri de muncă la Turceni

Cele mai multe locuri de muncă oferite de un singur angajator sunt la Turceni, acolo unde se va deschide o fabrică de ghips-carton. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, numai la Turceni angajatorul a pus la dispoziţie 80 de locuri de muncă. Este vorba de diferite meserii, chiar şi posturi pentru persoanele cu studii superioare.
„Am avut în ofertă posturi de confecţioner îmbrăcăminte; lucrător gestionar, lucrător comercial, vânzător, agent vânzări, agent de securitate, lăcătuş-mecanic, croitor, agent asigurare, muncitor necalificat, şofer, electrician, sudor electric, tâmplar, instalator, stivuitorist, mecanic utilaj, iar pentru persoanele cu studii superioare: inginer automatist; logistician; inginer mecanic; economist; inginer CCIA, inginer petrolist, consultant financiar, inspector asigurări. Cele mai multe au fost pe studii medii, dar şi 61 pentru studii superioare. Se caută ingineri, economişti. Nu am avut nimic pentru jurişti, deşi e destulă forţă de muncă cu diplomă de jurist. La Bursă a fost prezent şi un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a împărţit pliante pentru Programul «A doua şansă» şi diferite cursuri de calificare realizate împreună cu AJOFM. A mai fost de faţă şi un inspector al ITM, pentru a-i informa pe participanţi în legătură cu munca la negru şi drepturile pe care le au“, a declarat Romeo Chiriac, şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

311 locuri de muncă în afara ţării

Penitenciarul Târgu Jiu a trimis la Bursa Locurilor de Muncă un reprezentant, dar şi un grup de deţinuţi. Agenţii economici pot folosi forţa de muncă din cadrul penitenciarului, la tarife convenabile. Tot în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă a fost amenajat un stand al Serviciului EURES, care funcţionează în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Serviciul pune la dispoziţia celor interesaţi 311 locuri de muncă în afara ţării, în spaţiul comunitar. „Avem un total de 311 locuri de muncă disponibile. Este vorba de 225 de posturi de asistent medical în Marea Britanie şi Irlanda. Mai avem 31 de posturi de medici, ingineri pentru Germania şi Spania, bucătari pentru Germania, asistenţi sociali şi chiar un post de funcţionar la Bruxelles. O să mai apară locuri de muncă în agricultură. Deja avem 120 de gorjence selectate pentru cules de căpşune. O condiţie pentru a lucra în străinătate este cunoaşterea limbii. Organizăm cursuri de germană şi engleză pentru cei care doresc să aibă mai multe şanse pentru un loc de muncă în afara ţării“, a declarat Diana Văduva, consilier EURES, în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Rata şomajului înregistrată în prezent în Gorj este de 7,89%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS